marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Začína sa so zberom kuchynského odpadu

Mesto Prešov je v zmysle zákona povinné zaviesť na svojom území oddelený zber biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu z domácností najneskôr do 1.1.2023. Začíname pilotným projektom v mestskej časti Šváby.

Od soboty 20. augusta 2022 budú Technické služby mesta Prešov distribuovať vedierka na triedenie kuchynského bioodpadu pre obyvateľov mestskej časti Šváby. 23-litrové vedierka a informačný leták prinesú ich pracovníci priamo do mestskej časti, ich prevzatie je potrebné potvrdiť podpisom.

Obyvatelia rodinných domov dostali informáciu o čase distribúcie aj prostredníctvom vhodeného infoletáčika do schránky. Ak si v danú sobotu občania nebudú môcť vyzdvihnúť vedierko, majú možnosť si ho prevziať na prevádzke TSmP, a.s. na ulici Jesenná 3 v pracovných dňoch od 8.00 do 14.00 hod.

Harmonogram pre rodinné domy na bezplatné prevzatie 23 l vedierka na kuchynský bioodpad:

Deň 20.8.2022

v čase od 7.30 hod do 9.00 hod na ulici Jiráskovej pri moste
v čase od 9.30 hod do 11.30 hod na ulici Chalúpkovej pri moste
v čase od 12.30 hod do 13.30 hod na ulici Royova-Soľná/križovatka/

Obyvatelia rodinných domov triedia kuchynský bioodpad do dodaného 23 l vedierka. Ak použijete vrecko do vedierka, musí byť kompostovateľné. Toto 23 l vedierko vykladajte na obvyklé odvozné miesto zmesového odpadu v deň odvozu.

Obyvatelia bytových domov budú informovaní o možnosti zapojiť sa do zberu kuchynského bioodpadu prostredníctvom vyvesených informačných letákov na vchodových dverách bytových domov.

Rozvoz 240 l nádob na kuchynský bioodpad v lokalite Šváby pre bytové domy bude prebiehať 30. augusta 2022.

Obyvatelia bytových domov triedia kuchynský bioodpad do vlastného vedierka. Vo vedierku môže byť kompostovateľné vrecko. Po naplnení vedierko alebo zauzlené vrecko vložte do 240 l hnedej zbernej nádoby označenej nálepkou „Biologicky rozložiteľný kuchynský odpad“, ktorá bude umiestnená v blízkosti bytového domu.

Prosíme vás, aby ste kuchynský bioodpad začali doma triediť najskôr týždeň pred prvým zberom. Termín prvého zberu pre mestskú časť Šváby, kde začíname s pilotným projektom, je od 36. týždňa. V rodinných domoch bude zber prebiehať 1x týždenne, a to v pondelok a pri bytových domoch bude zber prebiehať 2x do týždňa, a to v pondelok a štvrtok.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.