Vytlačiť túto stránku

Tentokrát chce získať K Park aj Prešov

K Park ponúka možnosti na zmysluplné využitie voľného času. Je tým správnym miestom na relax, stretnutia s priateľmi, športovanie či iné aktivity.

Nový projekt spoločnosti Kaufland ponúka mestám oddych v exteriéri, najmä pre mladých ľudí. Do prvého ročníka sa zapojilo 36 miest a mestských častí z celého Slovenska.
Sedem z nich získalo na základe hlasovania verejnosti od reťazca športovo-oddychový areál K Park. Jedným z týchto miest sa stal Sabinov.

Finálne výsledky 1. ročníka
Názov mesta/mestskej časti Prepočítané hlasy
1. Košice Poľov 636 915,50
2. Dolný Kubín 549 231,18
3. Rimavská Sobota 549 193,72
4. Rožňava 547 702,81
5. Bratislava Devínska Nová Ves 546 686,96
6. Sabinov 546 385,83
7. Košice Sídlisko Ťahanovce 543 813,82

Cieľom je dostať mladšie vekové ročníky od počítačov či mobilov na čerstvý vzduch, ideálne aj s partiou kamarátov, s ktorými si môžu zašportovať. V K Parku nájdu rozmanité príležitosti na športové aktivity – jazdu na skateboarde, streetball, ping pong, môžu si vyskúšať svoje schopnosti na lezeckej stene či zacvičiť si na workoutovej konštrukcii. Nechýbajú ani lavičky a trávnatá plocha na piknik.

MLADÍ ĽUDIA MÁLO ŠPORTUJÚ

Prečo sú miesta na športovanie pre mladých také dôležité? Výsledky štúdie Svetovej zdravotníckej organizácie (2019) o fyzických aktivitách dospievajúcich sú alarmujúce. Potvrdzujú, že nemajú dostatok pohybu, čo nepriaznivo ovplyvňuje ich zdravie. Viac než 80% z nich nespĺňa odporúčanie aspoň jednej fyzickej aktivity denne. Je známe, že aktívny životný štýl počas dospievania posilňuje celkovú imunitu, zdravý vývoj, rast kostí, spevnenie svalstva a obmedzuje obezitu. Spoločné športové aktivity s priateľmi priaznivo ovplyvňujú aj psychiku mladých ľudí. Všetky tieto pozitívne návyky, ktoré si osvoja počas dospievania, výrazne ovplyvnia ich život v dospelosti. „Projektom K Park chceme prispieť k tomu, aby mladí ľudia opäť našli záľubu v pohybe a aktívnom relaxe na vzduchu. Budeme radi, ak sa naše športovo-oddychové areály stanú miestom, kde sa tínedžeri, ale nielen oni, budú radi stretávať a športovať,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

DO 2. ROČNÍKA SA PRIHLÁSIL AJ PREŠOV

O tom, ktorých sedem miest a mestských častí získa od reťazca K Park, rozhodne hlasovanie na stránke www.kauflandpark.sk.

Do 2. ročníka projektu K Park sa prihlásilo spolu 27 miest a mestských častí. Hlasovanie bude prebiehať v termíne od 25. 8. 2022 do 5. 10. 2022. Výsledky budú oficiálne oznámené 6. 10. 2022.

Zapojiť sa môže každý, kto sa na stránke zaregistruje. Každý deň môže mestu či mestskej časti poslať jeden svoj hlas. Počet odovzdaných hlasov sa prepočíta na počet obyvateľov miest alebo mestských častí, takže šance na výhru budú vyrovnané. 30 hlasujúcich tento rok môže vyhrať elektrickú kolobežku.

Naposledy zmenené pondelok, 08 august 2022 12:12

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)