marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Marcel Novotný je novým hlavným kontrolórom

Najviac hlasov spomedzi šiestich uchádzačov do funkcie hlavného kontrolóra PSK získal Marcel Novotný z Prešova. Voľba prebiehala tajným hlasovaním.

Novým hlavným kontrolórom Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa stal 42-ročný Marcel Novotný. Krajskí poslanci sa rozhodovali spomedzi šiestich uchádzačov, o víťazovi rozhodli v tajnom hlasovaní. Prešovčan Novotný získal najviac – 47 zo 60 hlasov a stal sa tak novým hlavným kontrolórom. Vo funkcii tak nahradí zosnulého Miroslava Mikloša. Pozíciu bude zastávať šesť rokov.

Marcel Novotný má ekonomické vzdelanie a takmer 20 rokov pôsobí v daňovej oblasti. Je bývalý riaditeľ Daňového úradu v Prešove a aktuálne zastáva funkciu vedúceho oddelenia daňových špecialistov na spomínanom úrade.

Na zvolenie hlavného kontrolóra bola potrebná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, teda 32 hlasov. Ak by ani jeden z kandidátov takú väčšinu nezískal, ešte na tej istej schôdzi zastupiteľstvo by sa vykonalo druhé kolo volieb, do ktorého by postúpili dvaja kandidáti s najväčším počtom hlasov. Pri rovnosti hlasov v druhom hlasovaní by rozhodoval žreb.

Zdroj: PSK

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.