Vytlačiť túto stránku

Aplikácia na parkovanie v regulovaných zónach

Mesto Prešov spustilo novú aplikáciu na parkovanie v regulovaných zónach

Pôvodnú mobilnú aplikáciu eParkio určenú na platby za parkovanie v Prešove nahradila od 12.4.2022 úplne nová a vylepšená aplikácia Urbi - Parkovanie. Vodiči si ju budú môcť stiahnuť do mobilných zariadení s operačnými systémami Android a iOS.

Platby za parkovné však bude možné naďalej realizovať aj prostredníctvom automatov (v hotovosti alebo platobnou kartou) alebo zaslaním SMS správy s príslušnými údajmi na číslo 2200.

Nová aplikácia Urbi – Parkovanie prinesie vodičom viacero výhod a noviniek. Táto mobilná aplikácia je užívateľsky prístupnejšia a sú v nej k dispozícii aj graficky a farebne znázornené parkovacie plochy podľa príslušného tarifného pásma. Aplikácia taktiež ponúka možnosť podania žiadosti (aj opakovanej) o vystavenie všetkých druhov parkovacích kariet, prípadne ich obnovenie elektronicky. Po požiadaní o kartu v aplikácii bude užívateľ automaticky presmerovaný na mobilný webový portál, kde bude prihlásený pod údajmi vloženými do novej aplikácie. Jednoduchší bude aj spôsob použitia návštevníckej karty. Platbu za návštevu bude po novom môcť uhradiť nielen rezident, ale aj samotný návštevník bytu v regulovanej zóne.

Zdroj: mesto Prešov

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)