apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Slovenská pošta zabezpečuje tranzit pre zásielky

Slovenská pošta je jedným z dvoch hlavných partnerov pre zasielanie poštových zásielok na Ukrajinu a z Ukrajiny

Slovenská pošta ako najbližší susediaci poštový operátor Ukrajiny vďaka existujúcemu prepravnému pozemnému spojeniu s vojnou zmietanou Ukrajinou spolu s Poľskou poštou zabezpečuje ďalším krajinám z celého sveta, ktoré kvôli uzavretiu leteckej prepravy stratili prepravné spojenie, zasielanie ich zásielok na Ukrajinu. Slovenská pošta zabezpečuje prepravu zásielok na a hlavne z Ukrajiny pozemným spojením, cez Poľskú poštu sa realizuje letecká pošta.

Slovenská pošta v súčasnosti zabezpečuje tranzit pre zásielky z Čiech, Rakúska, Slovinska, Švajčiarska, Holandska či z Nemecka, no na Slovensku prichádzajú aj poštové zásielky z Austrálie alebo Japonska. Tieto krajiny v mierových časoch na prepravu zásielok na Ukrajinu využívali leteckú prepravu, tá je však v súčasnosti mimoriadne obmedzená. Slovenská pošta vypravuje zásielky „po zemi“ svojim spojením do ukrajinského Čopu, kde pracuje partnerský výmenný úrad. Od začiatku vojny na Ukrajine Slovenská pošta zaznamenala až štvornásobný nárast tranzitujúcich objemov zásielok, preto až dvakrát do týždňa vypravuje nákladné vozidlo s objemom 3,5 t zásielok.

Slovenská pošta vysoko oceňuje obetavú prácu kolegov z Ukrajinskej pošty, ktorí v kritických vojnových podmienkach zo všetkých síl zabezpečujú čo najplynulejší chod poštových služieb vrátane medzinárodnej pošty. Slovenská pošta vynakladá všetko úsilie, aby bola kolegom z Ukrajinskej pošty aktívnym a spoľahlivým partnerom.

Zdroj: ts

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.