Vytlačiť túto stránku

Pivovar Šariš má nového sládka

Výrobný tím povedie pivovarník Martin Mathia

Manažérom výroby v Pivovare Šariš je od začiatku marca Martin Mathia. Nový sládok pozná prostredie jedného z najmodernejších pivovarov v strednej Európe veľmi dobre, pretože v ňom pôsobí naprieč rôznymi pozíciami už 21 rokov a v pivovarníctve má dlhoročnú prax. Na novej pozícii bude zodpovedať za výrobu sladu a piva.

Martin Mathia do pivovaru Šariš, ktorý spadá pod spoločnosť Plzeňský Prazdroj Slovensko, nastúpil v roku 2001 ako laborant prevádzkového laboratória. Od roku 2005 sa venoval ďalej rôznym pozíciám v rámci stáčania, posledných päť rokov zastával pozíciu manažéra pre túto oblasť.

„Ako manažér stáčania som mal počas piatich rokov možnosť venovať sa mnohým zaujímavým projektom a s pozíciou manažéra výroby tam vidím veľa spoločného. V oboch prípadoch je na prvom mieste presnosť riadenia procesov ako aj ich dôsledné vyhodnocovanie, rozdiel je najmä v technológiách. Veľmi si preto cením príležitosť preniesť na nové miesto svoju doterajšiu expertízu a zároveň rozšíriť si obzor o nové témy,“ hovorí Martin Mathia, nový manažér výroby pivovaru Šariš.

Počas viac ako dvoch dekád v pivovare Šariš Martin Mathia nazbieral mnohé cenné skúsenosti, na ktoré teraz nadväzuje. „Bolo to zaujímavé obdobie, kedy som si vyskúšal rôzne pozície, od laboratória, cez vedenie rôzne veľkých tímov až po riadenie investícií. Za tie roky sa veľa zmenilo, technológie sa posunuli ďalej a mnohé procesy nám dnes veľa vecí uľahčujú. Čo sa však nezmenilo je fundovanosť ľudí, a najmä ich vášeň pre pivo, ktoré sa v Pivovare Šariš varí už desaťročia, to pretrváva,“ doplnil. Absolvent Technickej univerzity v Košiciach v odbore riadenie výroby má na svojom konte viacero úspešných projektov – výmenu etiketovačky, dopravníkov či riadenie projektu navýšenia kapacity plechovkovej linky.

Manažér závodu Pivovar Šariš Grzegorz Komora verí, že vysoko nastavená latka kvality piva zostane s jeho menovaním zachovaná. „Na pozíciu manažéra závodu prichádza odborník s dlhoročnými skúsenosťami, ktorý pivovar a jeho procesy veľmi dobre pozná. Som presvedčený, že pod jeho vedením sa nám bude aj naďalej dariť variť skvelé pivo, ktoré sa medzi Slovákmi teší čoraz väčšej obľube,“ komentuje. Martin Mathia na poste manažéra výroby nadväzuje na Jaroslava Kleina, ktorý túto pozíciu zastával do konca roka 2021.

Pivovar Šariš patrí medzi najmodernejšie v strednej Európe. Plzeňský Prazdroj Slovensko do svojho výrobného závodu pravidelne investuje a modernizuje ho. V posledných rokoch bolo realizovaných niekoľko veľkých projektov ako inštalácia novej plechovkovej linky, s ktorou boli spojené aj inovácia linky pre stáčanie fliaš a nová filtračná linka, v posledných dvoch rokoch to bolo najmä zefektívnenie sladovne. Tieto projekty si celkovo vyžiadali takmer 6 miliónov eur.

Martin Mathia je ženatý, vo voľnom čase sa rád venuje rodinke, rybárstvu, obľubuje domáce grilovačky. Z piva si v podniku rád dá dobre načapovanú Šariš 12 %, doma si vychutná fľaškovú Šariš 10 %.

Zdroj: ts

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)