Vytlačiť túto stránku

Pozrite si prvé zábery!

Rozprávka Zakliata jaskyňa prinesie na Deň detí nádej

Prvé zábery novej slovensko-českej filmovej rozprávky Zakliata jaskyňa uzreli svetlo sveta. Do kín sa práve dostáva filmový teaser, ktorý bude dostupný aj na sociálnych sieťach. Magický príbeh od režisérky Marianny Čengel Solčanskej pritom zažije svoju premiéru pri príležitosti tohtoročného Medzinárodného dňa detí. Bude tak posolstvom nádeje pre nás všetkých v časoch, keď potrebujeme viac ako inokedy uveriť vo víťazstvo dobra nad zlom.
Záverečná klapka rozprávky Zakliata jaskyňa padla v decembri minulého roka po troch prerušeniach z dôvodu pandémie. Nakrúcalo sa celkovo 39 dní počas všetkých štyroch ročných období, v lokalitách na Slovensku, v Českej republike aj v Maďarsku. Herecké úlohy v ňom výborne stvárnili nielen ľudskí, ale aj zvierací herci.

Výsledkom je dielo, ktoré je originálne, divácky príťažlivé, plné tajomna, prekvapivých zvratov a neumierajúcej nádeje v dobrý koniec. Centrom príbehu je jaskyňa s prekrásnou rubínovou sieňou, ktorá je však spojená s prastarou legendou o kliatbe. Rubíny zlákajú Lenu, jednu zo sestier žijúcich v dedine so svojím otcom, ktorá sa však už z jaskyne domov nevráti a celé kráľovstvo nato upadne do biedy.

Pre scenáristku a režisérku Mariannu Čengel Solčanskú bola Zakliata jaskyňa príjemnou, aj keď náročnou prácou, ktorá priniesla svoje ovocie: „Nakrútili sme nesmierne výpravnú filmovú rozprávku, v ktorej sa je každú minútu na čo pozerať, so skvelými hereckými výkonmi, v úžasných prírodných scenériách. Hudba, ktorú zložila Ľubica Čekovská a nahral ju Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pripomína diela Hansa Zimmera pre najväčšie filmové produkcie.“
Zakliata jaskyňa dala hereckú príležitosť vychádzajúcim talentom ako je Martina Zábranská, doteraz známa najmä z televíznych obrazoviek či z rádia, alebo Petra Dubayová, ktorá si predtým zahrala v thrilleri Sviňa. Divákov ich výkony potešia rovnako, ako naše herecké hviezdy Táňa Pauhofová alebo Marko Igonda, spolu s medzinárodným obsadením v podobe Ondřeja Krausa, Karla Dobrého či srbského herca Predraga Bjelaca známeho z filmovej série o čarodejníkovi Harrym Potterovi.

Novú rozprávku dostanú deti ako symbolický „darček“ k tohtoročnému Medzinárodnému dňu detí, kedy bude mať film svoju premiéru. Prvé zábery z filmu si budú môcť už čoskoro pozrieť návštevníci kín v podobe teaseru.

Zdroj: ts

Najnovšie od Televízia TV7