Vytlačiť túto stránku

Zbraňou mieril na vodiča idúcemu v druhom jazdnom pruhu

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie za zločin nedovolené ozbrojovanie spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom nebezpečné vyhrážanie.

13.02.2022 popoludní na diaľnici D1 počas jazdy v smere od Spišského Štvrtka na Poprad, spolujazdec v motorovom vozidle zn. Citroen Jumpy manipuloval s krátkou guľovou zbraňou. Počas jazdy mieril na vodiča a posádku (ženu a dve deti) motorového vozidla zn. Opel Zafira idúceho vo vedľajšom jazdnom pruhu! Vodič ohrozovaného vozidla okamžite telefonicky kontaktoval políciu. Policajti Diaľničného oddelenia v Mengusovciach krátko nato zastavili na čerpacej stanici na diaľnici podozrivé auto. Následne zadržali 29 ročného muža, podozrivého zo spáchania týchto skutkov. Bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Na mieste policajti zaistili zbraň, ktorá bola zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá.

Nepozornosť mala ťažké následky
V sobotu (12.02.2022) v skorých ranných hodinách 26 ročný muž žijúci v Považskej Bystrici ako vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia. Jazdil po ceste III.triedy medzi obcami Hencovce a mestom Vranov nad Topľou. Na križovatke nerešpektoval dopravnú značku ,,Stoj, daj prednosť v jazde“, nedal prednosť osobnému vozidlu zn. Audi A4, jazdiacemu po hlavnej ceste. Vodičom bol 26 ročný muž z obce Žalobín. Došlo k zrážke! Vodič vozidla zn. Škoda utrpel poranenie hlavy, pomliaždenie kolena i hrudníka, vyvrtnutie a natiahnutie krčnej chrbtice, doba liečenia si vyžiada asi 14 dní. 20 ročná spolujazdkyňa z obce Nižné Nemecké, utrpela zlomeninu krčného stavca, zlomeninu rebier, pomliaždenie pľúc i zlomeninu lonovej kosti, tieto zranenia si vyžiadajú viac ako 42 dní. 48 ročný spolujazdec taktiež z obce Nižné Nemecké, utrpel krvácanie po úraze, úrazový pneumotorax a zlomeninu rebra, liečenie si vyžiada viac ako 42 dní. Vodič vozidla zn. Audi utrpel poranenie krčnej chrbtice a jeho 24 ročný spolujazdec (taktiež z obce Žalobín) utrpel poranenie hlavy. Tu by mala byť rekonvalescencia do 7 dní. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou vzniesol obvinenie 26 ročnému vodičovi z Považskej Bystrice za trestný čin ublíženie na zdraví, stíhaný je na slobode.

Nepozornosť, či nerešpektovanie dopravných značiek môže mať aj takého následky, opatrnosti a obozretnosti na cestách nikdy nie je dosť !

Zdroj: KR PZ v Prešove

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)