marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

Urobí tak nad rámec svojho bežného rozpočtu

Prešovský samosprávny kraj (PSK) doplatí svojim štyrom dopravcom prímestskej autobusovej dopravy takmer 621-tisíc eur za zabezpečenie ochrany zdravia vodičov i cestujúcich za minulý rok. Na svojom pondelkovom (7.2.) zasadnutí Zastupiteľstva PSK to schválili krajskí poslanci.

Dopravcovia vlani zakúpili pre vodičov prímestskej autobusovej dopravy osobné ochranné pracovné prostriedky, ktorými sa vodiči chránili pri kontakte s cestujúcimi. Taktiež dezinfikovali nocovne a spoločné priestory vodičov. V rámci ochrany cestujúcich dochádzalo k pravidelnej dezinfekcii vnútorných priestorov autobusov, priestorov staníc, zastávok a miest so zvýšenou koncentráciou ľudí.

V dôsledku toho objednávateľ služieb, teda PSK, vo verejnom záujme v prímestskej autobusovej doprave uhradí náklady dopravcom za rok 2021 rovnomerne na počet autobusov jednotlivých dopravcov vynásobený počtom kalendárnych dní v minulom roku. Na autobus pritom pripadá 3 eurá/deň.

Kraj tak nad rámec svojho rozpočtu vyplatí SAD Prešov takmer 195-tisíc eur na 178 autobusov, SAD Humenné viac ako 213-tisíc eur na 195 autobusov, SAD Poprad viac ako 173-tisíc eur na 158 autobusov a spoločnosti BUS Karpaty viac ako 39-tisíc eur na 36 autobusov.

Zdroj: ts

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.