Vytlačiť túto stránku

Diaľničná patrola pomohla vyriešiť 33-tisíc incidentov

ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

Diaľničná patrola najazdila v minulom roku viac ako 2,6 milióna km a zasahovala celkovo až 33-tisíc krát – pri nehodách, pri zákryte pokazeného vozidla, pomohla pri oprave defektu či dokonca pri požiari auta.

Šesťnásť vozidiel Diaľničnej patroly najazdilo 2 661 174 km, najviac z nich patrilo posádke zo strediska Správy a údržby v Považskej Bystrici, ktoré sa stará o diaľničné úseky D1 Ilava – Lietavská Lúčka ako aj D3 Hričovské Podhradie – Žilina, Brodno. Naše posádky Diaľničnej patroly zasahovali za uplynulý rok viac ako 33-tisíc krát, pričom najviac zásahov absolvovala hliadka z Bratislavy, ktorá asistovala pri 319 nehodách a 981-krát odstraňovala prekážku z diaľničnej infraštruktúry. Najviac zásahov na bratislavských úsekoch D1 a D2 (Centrálny okruh) súvisí s najväčšou hustotou premávky na Slovensku.

Posádky patroly najčastejšie zabezpečovali odstavené vozidlá bezpečným zákrytom, celkovo až 9 218-krát. Pri dopravných nehodách asistovali 1 757-krát, pri odstavených vozidlách 10 763-krát, pri oprave defektu 2 232-krát a odstraňovali aj nežiadúce predmety z vozovky (5 383-krát). Diaľničná patrola zasiahla aj 123-krát pri požiari vozidiel, 64-krát bola privolaná ku chodcovi na diaľnici, 11-krát ku cyklistom, 10-krát riešili naše posádky auto jazdiace v protismere a 563-krát pomáhali kolegom z polície pri rôznych incidentoch.

Hliadky Diaľničnej patroly však pravidelne vykonávali aj kontrolu vegetácie, vozovky, odpočívadiel, preverili stav oplotenia popri diaľnici, kanalizácie, odvodňovacích systémov či dopravného značenia. Všetko v mene bezpečnosti a pocitu vyššieho komfortu motoristov.

Diaľničná patrola je k dispozícii nonstop a bezplatne
Diaľničná patrola slúži všetkým motoristom od roku 2015 a predstavuje bezplatnú službu, ktorá je k dispozícií nonstop 24 hodín denne, 7 dní v týždni, kompletne vyzbrojená potrebnou výbavou. V prípade núdzovej situácie na diaľnici sa neváhajte obrátiť na Národnú diaľničnú spoločnosť a privolajte si na pomoc Diaľničnú patrolu. Buď zavolaním na bezplatné číslo 0800 100 007 alebo ešte jednoduchšie - privolaním cez mobilnú aplikáciu Pomoc na diaľnici.

Zdroj: NDS

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)