Vytlačiť túto stránku

Písali ste už Ježiškovi?

Ilustračné foto, december 2020 Ilustračné foto, december 2020 Autor: Radomír Kreheľ

 

Napísali ste už list Ježiškovi?

Najneskôr do piatka 17. decembra pošlite na adresu Ježiško 999 99 pohľadnicu, list alebo kresbu a nezabudnite uviesť spiatočnú adresu, aby Ježiško vedel, komu má odpísať. Okrem odpovede poteší aj milým rozprávkovým darčekom.

V týchto dňoch Slovenská pošta spracovala už takmer 46-tisíc zásielok, ktoré deti poslali na Ježiškovu adresu, z toho zo zahraničia prišlo takmer 2500 listov, dominovali Taiwan, Rusko, Hongkong a Nemecko. Pošta tiež spracovala 158 zásielok pre nevidiacich. Okrem klasických želaní, aké darčeky by si deti chceli nájsť pod vianočným stromčekom, písali veľa aj o kamarátoch, s ktorými by chceli tráviť viac času pri hrách vonku.

Napísať Ježiškovi je veľmi jednoduché – svoje priania, odkazy, obrázky môžu deti posielať na akejkoľvek pohľadnici, prípadne môžu napísať list a poslať ho v obálke na adresu „Ježiško 999 99“ najneskôr do 17. decembra 2021. Pohľadnica sa dá poslať aj z mobilu či počítača cez aplikáciu Moja pohľadnica, kde si môžete vytvoriť pohľadnicu s vlastnými motívmi či fotografiami alebo vybrať zo šablóny, napísať správu Ježiškovi a zadať objednávku. Slovenská pošta pohľadnicu vytlačí a doručí. Dôležité je uviesť aj spiatočnú adresu, aby Ježiško vedel, komu má odpísať. Vďaka generálnemu partnerovi Vianočnej pošty, Poštovej banke, pribalí aj milý rozprávkový darček.

Spoločne s listami môžu deti posielať Ježiškovi kresby, tie však musia byť na samostatnom hárku papiera. Odborná porota zo všetkých kresieb vyberie tú najkrajšiu, ktorá sa stane námetom budúcoročnej vianočnej známky. Podrobné informácie o Vianočnej pošte pre Ježiška a o súťaži sú dostupné internetovej stránke www.vianocnaposta.sk.

Zdroj: ts

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)