apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rokovali koordinátori synodálneho procesu

Rokovali koordinátori synodálneho procesu Foto: Michal Pavlišinovič

V Prešovskej archieparchii rokovali koordinátori synodálneho procesu

V stredu 3. novembra sa na gréckokatolíckom arcibiskupskom úrade v Prešove uskutočnilo stretnutie prešovského arcibiskupa metropolitu Jána Babjaka SJ s koordinátormi archieparchiálnej fázy synodálneho procesu, ktorý má vyvrcholiť o dva roky v Ríme. Hlavný koordinátor a referent za Prešovskú archieparchiu Marcel Mojzeš predstavil na stretnutí plán synodálnej cesty. Okrem dôležitých bodov, ktoré zahŕňa prípravný dokument a vademekum synodálneho procesu predostrel aj jednotlivé oblasti a skupiny ľudí, z ktorých majú byť v priebehu nasledujúcich dní nominovaní členovia synodálneho tímu. Ten bude následne pracovať na jednotlivých úlohách synodálnej cesty.

Hlavný referent navrhol, aby archieparchiálny synodálny tím tvorili zástupcovia rehoľného života, mládeže, laický manželský pár, manželka kňaza, zástupca rómskej či rusínskej komunity. V novokreovanom tíme bude aj zástupca gréckokatolíckej charity, člen reprezentujúci hnutia a spoločenstvá v Prešovskej archieparchii, ale aj zástupca seniorov.

Jednotliví nominanti budú v najbližších dňoch oslovení a následne sa uskutoční prvé pracovné stretnutie celého synodálneho tímu.

Zdroj: Michal Pavlišinovič

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.