Vytlačiť túto stránku

Halloween zabíja

screenshot filmu screenshot filmu

Problém sa týka všetkých

V roku 2018 Halloween zarobil na celom svete vyše 250 miliónov dolárov. Stal sa tak najviac zárobkovou časťou 40-ročnej halloweenskej série a stanovil nový rekord pre najúspešnejší otvárací víkend hororvého filmu so ženskou hlavnou postavou v dejinách.

Zaujímavosťou aktuálneho filmu Halloween zabíja je, že problém Michaela Mayersa sa už netýka iba jednej rodiny, ale celého mestečka, celej komunity ľudí, ktorí sa predtým vo filmoch ocitli iba okrajovo. “Pokúšali sme sa otvoriť filmu nové možnosti odhalením života v Haddonfielde,” povedal Danny McBride, spoluscenárista a dlhoročný tvorivý partner Davida Gordona Greena, “Chceli sme ho oživiť postavami, ktoré vystupovali už v pôvodnom filme z roku 1978 a nájsť spôsob, ako ich zapojiť do nového príbehu. V prom filme sme videli, ako Mayersova prvá vlna zabíjana pred 40 rokmi ovplyvnila Laurie a ako to ovplyvnilo jej rodinu. Teraz sa snažíme ukázať, ako tá istá noc ovplyvnila celé mesto.”
Posledný z trojice scenáristov, Scott Teems, dodáva: “Je pre mňa fascinujúce vidieť dramatické príbehy z viacerých pohľadov. Začať dej uprostred predošlého filmu s postavami, ktoré sme v Haddonfielde ani nepoznalli, to mu dodáva veľkú a napínavú energiu.”
Horor Halloween zabíja prináša do kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 21. októbra.

Scenárista a režisér David Gordon Green o pokračovaní povedal: “Keď máte takýto úspešný film, umožní vám to vytvoriť ďalšiu, väčšiu, drsnejšiu, brutálnejšiu, odviazanejšiu kapitolu. Týmto filmom sa snažíme fanúšikom priniesť niečo nové a potešiť aj seba.”
Halloween zabíja je pritom vlastne už tretím pokračovaním. Za prvotinu sa dá považovať mimoriadne úspešný Halloween Johna Carpentera z roku 1978, druhým bol po 40 rokoch Halloween Davida Gordona Greena a teraz prichádza Halloween zabíja od totožných tvorcov.

Niektoré netvory je nemožné zabiť
Michael Myers, legendárny tichý zabijak s bielou maskou, úspešne uniká už vyše štyridsať rokov. Horor Halloween zabíja je ďalšou kapitolou v úspešnej a mimoriadne húževnatej série.
Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlho utekala pred tichým vraždiacim monštrom menom Michael Myers, až sa rozhodla zmeniť taktiku. Prestala utekať, začala bojovať a nalákala Michaela do dokonalej pasce. Tá síce vyšla, ale…
Príbeh filmu Halloween zabíja sa začína v okamihu, keď predchádzajúci film skončil. Ťažko zranená Laurie odchádza v sprievode dcéry a vnučky do nemocnice a v protismere sa k jej horiacemu domu rútia hasiči. V jeho útrobách je v ohnivom pekle uväznený zabijak, ktorý ju prenasledoval celý život. Nanešťastie, nielen mačky majú sedem životov. Ubehne pár minút a Michael Myers už zase chodí ulicami mesta, ktoré sa pripravuje na halloweensku noc, a úspešne zvyšuje počet svojich obetí. Správa o tom, že z jej pasce unikol, sa dostane aj k Laurie, ktorá si je istá, že keď Michaela porazila raz, porazí ho aj druhý raz. Len bude potrebovať pomoc. Bude ale nutné presvedčiť obyvateľov mestečka, aby sa Myersa prestali báť.

O TVORCOCH:

David Gordon Green – réžia, scenár, produkcia
Za svoj prvý film George Washington získal cenu New York Film Critics’ Circle za najlepším prvý film, a ten potom získaval ceny na festivaloch po svete. Režíroval aj filmy All The Real Girls, Pineapple Express, Joe, Stronger a prvú časť obnovenej série filmov Halloween.
Neskôr produkoval a režíroval seriál pre HBO Eastbound and Down, animovaný seriál MTV Good Vibes, seriál pre Amazon Red Oaks, seriál HBO Vice Principals, seriál pre Apple Dickinson, Mythic Quest: Raven’s Banquet, aj seriál HBO The Righteous Gemstones.

Scott Teems - scenár
Medzi jeho budúce projekty patria Exorcista a Podpaľačka podľa Stephena Kinga, Kingova Metóda dýchania s režisérom Gore Verbinskim, a napísal aj ďalšiu časť slávnej série Insidious 5. Jeho ďalšími scenáristickými projektami boli Cutting for Stone, That Evening Sun, The Quarry, a napísal a produkoval aj úspešný seriál Narcos: Mexiko.

John Carpenter – scenárista, režisér, producent, skladateľ
Patrí medzi režisérske legendy, jeho najslávnejším filmom je Halloween z roku 1978. Kedysi najziskovejší nezávislý film svojej doby bol inšpiráciou pre mnohé horory. Carpenter režíroval horory, sci-fi aj komédie, a svojou tvorbou ovplyvnil celú generáciu filmárov. Nakrútil legendárne a úspešné filmy ako Vec, Hmla, Útek z New Yorku, Temná hviezda, Starman, Neviditeľný na úteku, Útek z L.A. či Duchovia Marsu.

Jason Blum – producent
Trikrát na Oscara nominovaný zakladateľ a šéf úspešnej spoločnosti Blumhouse Productions, ktorá má na konte také úspešné filmy ako Uteč, Lov, Rozpoltený, Sklenený, aj filmové série Očista, Insidious, Sinister, Paranormal Activity, a ďalšie filmy ako Neviditeľný, Fantasy Island, Ma či BlacKkKlansman. Pre televíziu produkoval seriály pre HBO Ostré predmety či Najsilnejší hlas.

Najnovšie od Televízia TV7