marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V učebniach ich čakali nové monitory

Foto: Siemens a Siemens Healthineers Slovensko darovali Gymnáziu Javorová 16 v Spišskej Novej Vsi takmer štyri desiatky počítačových monitorov. Zdroj_Gymnázium Javorová 16, SNV Foto: Siemens a Siemens Healthineers Slovensko darovali Gymnáziu Javorová 16 v Spišskej Novej Vsi takmer štyri desiatky počítačových monitorov. Zdroj_Gymnázium Javorová 16, SNV

Žiaci na východe Slovenska zažili pestrý začiatok roka

Niektoré školy na Slovensku ešte stále nemajú dostatočné digitálne vybavenie na to, aby mohli svojich žiakov učiť rýchlejšie a efektívnejšie. Podať pomocnú ruku sa jednej z nich rozhodli spoločnosti Siemens a Siemens Healthineers Slovensko, ktoré darovali Gymnáziu Javorová 16 v Spišskej Novej Vsi takmer štyri desiatky počítačových monitorov. Hodnotný darček k začiatku školského roka tak žiakom prinesie kvalitnejšie vzdelávanie a vyššiu úroveň výučby.

Východoslovenskí gymnazisti začali prvý školský deň príjemným prekvapením. V učebniach ich čakali nové počítačové monitory, ktoré škole darovali spoločnosti Siemens a Siemens Healthineers. Dar v mene gymnázia prevzala riaditeľka Ingeborg Skalská. Stalo sa tak ešte posledný prázdninový deň, aby deťom spestrili nástup do školy. „Tieto monitory sú pre nás veľkou pomocou. Využijú ich študenti zo všetkých ročníkov a tak isto aj učitelia pri svojej práci. Najviac pomôžu, samozrejme, na predmetoch informatiky, ktorá je niekoľkokrát týždenne a v kmeňových triedach budú monitory slúžiť na spojenie s interaktívnou tabuľou,“ hovorí riaditeľka Gymnázia Javorová 16, Ingeborg Skalská. V minulosti si učitelia pomáhali, ako vedeli. Škola bola odkázaná na kúpu starých, opotrebovaných a vyradených monitorov, pretože nové si nemohli dovoliť. „Monitory, ktoré v škole máme, sú ťažké, malé a aj ich svietivosť je nedostačujúca. Keďže financií v školstve nie je veľa, snažili sme sa odkúpiť vyradenú elektroniku, ktorú firmy predávajú za nejakú zostatkovú hodnotu. Preto som bola nesmierne vďačná a dojatá, keď prišla od spoločností Siemens a Siemens Healthineers správa, že nám takýmto darom pomôžu,“ vysvetľuje riaditeľka.


Podporujú vzdelávanie po celom Slovensku
Obe spoločnosti sa dlhodobo snažia podporovať školstvo a záleží im na vzdelaní mladej generácie na Slovensku. „Na zabezpečenie kvalitného vzdelávania je potrebné aj technické vybavenie. Mnohé školy nedisponujú dostatočnou IT technikou, a preto sme sa jednej z nich rozhodli pomôcť. Veríme, že žiakom aj učiteľom z tohto gymnázia pomôžu pri vyučovaní v čo najväčšej miere a pomôžu žiakom prehlbovať ich vedomosti,“ zhodujú sa Vladimír Slezák, generálny riaditeľ Siemens na Slovensku a Vladimír Šolík, výkonný riaditeľ Siemens Healthineers. Nejde však o prvú pomoc pre žiakov a študentov, na ktorej sa obe spoločnosti koncernu Siemens podieľali. Tento rok už spolu s ďalšími partnermi pomohli 150 rodinám zo sociálne znevýhodneného prostredia. V čase pandémie darovali spoločnosti deťom z vybraných rodín notebooky s ročným internetovým pripojením, vďaka ktorým získali aj oni možnosť vzdelávania počas náročného obdobia.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.