marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Týždeň dobrovoľníctva začína 16. 9.

ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

Dobrovoľníci, teraz je to na vás! Nájdite si, čo vás láka a príďte pomôcť

13. ročník národnej kampane Týždeň dobrovoľníctva sa začína 16. septembra a potrvá do 22. septembra, pričom otvorí brány stoviek dobrovoľníckych organizácií po celom Slovensku. Týždeň dobrovoľníctva prináša možnosť vyskúšať si dobrovoľnícku prácu, spoznať výnimočných ľudí a pomôcť tam, kde je to práve potrebné. Slovensko sa tak aj v roku 2021 zmení na krajinu dobrých skutkov.

Do kampane v Prešovskom kraji sa zapojilo 29 organizácií, ktoré pripravili pre verejnosť dohromady 37 krásnych a rozmanitých dobrovoľníckych aktivít v 12tich lokalitách (v mestách Prešov, meste Sabinov, v areáloch nemocníc vo Vranove nad Topľou, Humennom a Svidníku, na Drienici, vo Veľkom Šariši, v Hanušovciach nad Topľou, Košiciach pri detskej železnici, Kojaticiach, Petrovanoch a Roškovanoch). Všetky aktivity nájdete na stránke www.tyzdendobrovolnictva.sk„Organizácie si pre dobrovoľníkov pripravili rôznorodé aktivity, ako je napríklad skrášľovanie exteriérov, zbieranie odpadkov, renovácie, pomoc pri organizácii športových hier s deťmi či seniormi, pečenie koláčikov, vysádzanie kvetov a byliniek a veľa iného, “ približuje Jana Šolcová, koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva v Prešovskom dobrovoľníckom centre.

Kontakt s organizáciami a podporu pri realizácii aktivít poskytuje v Prešovskom kraji Prešovské dobrovoľnícke centrum, ktorého kontakty sú dostupné na stránke https://www.dobrovolnictvopo.sk/tyzden-dobrovolnictva-2021„Veľmi sa teším, že sa nám tento rok podarilo zohnať rôznych partnerov, ktorí finančne či materiálne podporia zapojené organizácie a zaujímavými darčekmi odmenia snahu dobrovoľníkov zapojených do Týždňa dobrovoľníctva,“ uviedla Petra Gerhartová, predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra a následne dodala, že „na sociálnych sieťach budú poskytovať všetky dôležité informácie o priebehu akcie.“

Kontakt: Prešovské dobrovoľnícke centrum, Petra Gerhartová, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Partnermi Týždňa dobrovoľníctva v Prešovskom kraji sú:
Týždeň dobrovoľníctva 2021 je podporený z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014 – 2021, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže, z dotácie od Mesta Prešov, s podporou od firmy Fecupral spol. s r.o., OZ Záleží nám na vás, Odváž(e)ne - bezobalový obchod v Prešove, LIBRESSO BOOKS & COFFEE, Lanové centrum OUTDOOR PARK Prešov.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.