Vytlačiť túto stránku

V prvom kole 41 gólov

10. minúte Martin Dupkala centruje na Dušana Kozáka 10. minúte Martin Dupkala centruje na Dušana Kozáka

V Prešovskom a Sabinovskom okrese sa 8.8.2021 opäť rozkrútil futbalový kolotoč.

Na programe bolo prvé kolo 6. a 7. ligy ObFZ Prešov. Pozrite si 41 gólov ktoré padli v šiestej lige.

Dulova Ves vykročila pravou aj vďaka Martinovi Dupkalovi
Po vypadnutí v semifinále 3b Letného pohára ObFZ Prešov s Brezovičkou (2:3 na penalty) sa futbalisti TJ ŠM Dulova Ves už môžu naplno sústrediť na nováčikovské povinnosti v najvyššej okresnej súťaži. Po dvoch suverénnych sezónach v 8. a 7. lige sú všetci fanúšikovia zvedaví na to, ako sa im bude vodiť už medzi okresnou elitou. Nuž a premiéra sa im vydarila. Zverenci trénera Petra Katonu vyhrali na ihrisku TJ Slovan Pečovská Nová Ves 3:1. Skóre otvoril v 10. minúte Dušan Kozák po dlhom pase Martina Dupkalu, v 25. zvýšil Martin Dupkala, v 61. sa presadil v koncovke aj Dominik Haničák. V závere súboja to vyzeralo na víťazstvo rozdielom triedy, no v nastavenom čase zaznamenal čestný úspech domácich Erik Lipták.

O tom, či sa dá považovať mužstvo hostí za veľkého favorita 6. ligy, tak ako tomu bolo v predchádzajúcich ročníkoch v nižších súťažiach, je predčasne hovoriť. Možno sa bude situácia opakovať, lebo hráčsky potenciál v „Guľvase“ rozhodne je. A možno sa „Katonovci“ nebudú až taký mi suverénmi a „iba“ sa zaradia k tým , ktorí budú takpovediac tvrdiť muziku. Rozhodne však platí, že budú lákadlom na ihriskách súperov, no aj na ich domáce zápasy sa prídu pozrieť zvedaví fanúšikovia z blízkeho či vzdialenejšieho okolia, predovšetkým zo susedných obcí. V tej súvislosti je namieste otázka, či sa uspokojili s kádrom, aký doteraz mali, alebo sa posilnili. „Získali sme Vladimíra Gombára z Raslavíc. Mal by byť prínosom na poste defenzívneho záložníka,“ odpovedal P. Katona.

V ďalším rozprávaní zhodnotil náš spolubesedník zápas prvého kola slovami: „Počasie futbalu vôbec neprialo, napriek tomu sa obidve mužstva snažili hrať ofenzívne. Útoky sa striedali na obidvoch stranách, súperi si vypracovali pomerne dosť šancí, takže gólov mohlo byť aj viac. Za nás však môžem povedať, že brankár Štefan Beličák svojich spoluhráčov v poli neraz podržal a patrí mu za to pochvala. Preto ešte raz škoda inkasovaného gólu, odmenou za predvedený výkon mu mohlo byť čisté konto.

Nie často vídaný „jav“ videli diváci pri vynútených skorých striedaniach v tíme hostí. Už v 17. minúte odišiel z ihriska autor prvého gólu Dušan Kozák a o päť minút neskôr Filip Fedorko. „Žiaľ, v obidvoch prípadoch to bolo pre zranenie. Stáva sa,“ skonštatoval na záver P. Katona.

Zdroj: obfz-presov.sk 

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)