Vytlačiť túto stránku

Parkovacie automaty na Jarkovej

Na Jarkovej ulici v centre Prešova prebieha inštalácia parkovacích automatov.

5 nových automatov je spustených do prevádzky od soboty 7. augusta 2021.

Mesto Prešov v júni 2021 doplnilo sieť parkovacích automatov o 12 nových kusov, ktoré pribudli v zónach regulovaného parkovania č. 1 až 4. Od soboty 7. augusta 2021 bude k dispozícii ďalších 5 nových parkovacích automatov, ktoré sú rozmiestnené na Jarkovej ulici v rámci Zóny č. 1. Vodiči, ktorí preferujú platbu v hotovosti alebo platobnou kartou tak budú môcť uhradiť parkovné ešte pohodlnejšie ako doteraz. Vybrať si môžu ktorýkoľvek z 27 parkomatov umiestnených v rámci spoplatnených zón v meste. V nezmenenej podobe však naďalej fungujú aj platby prostredníctvom SMS alebo cez aplikáciu eParkio. V modrom tarifnom pásme je úhrada možná len cez aplikáciu eParkio alebo SMS-kou.

Nové parkovacie automaty na Jarkovej uliciČasť Jarkovej ulice, na ktorej pribudli nové parkovacie automaty sa nachádza v červenom tarifnom pásme (78 parkovacích miest), kde je dynamicky navyšovaná sadzba za parkovanie, čo znamená, že čím dlhšie stojíte, tým viac platíte. Prvá začatá hodina parkovania stojí 1 €, druhá začatá hodina 1,50 €, tretia a každá ďalšia hodina parkovania stojí 2 €. Maximálna denná sadzba je 18 €. V koncovej časti Jarkovej ulice sa nachádza aj 10 modrých rezidentských parkovacích miest, ktoré sú vyhradené pre rezidentov s rezidentskou parkovacou kartou. Návštevníci môžu na týchto miestach parkovať počas pracovných dní v čase od 8:00 do 16:00 hod. za jednotnú tarifu 0,80 € / hod.

Rozširovanie siete parkovacích automatov v meste Prešov bude pokračovať aj v roku 2022, kedy v rámci regulovaných zón pribudne ďalších 8 nových automatov.

Zdroj: Mesto Prešov

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)