Vytlačiť túto stránku

Preočkovanie AstraZenecou i na počkanie

Kraj sprístupňuje posledné termíny na preočkovanie AstraZenecou

Očkuje aj bez registrácie vo svojich centrách i v obchodnom dome. Prešovský samosprávny kraj ponúkne obyvateľom už tento víkend možnosť zaočkovať sa na počkanie v prešovskom obchodnom centre počas soboty aj nedele. V krajských veľkokapacitných vakcinačných strediskách sprístupňuje posledné termíny na preočkovanie vakcínou AstraZeneca, a to v sobotu a aj bez nutnosti registrácie.

Prešovský samosprávny kraj otvorí cez víkend 24. a 25. júla tri svoje veľkokapacitné centrá, v Prešove, Poprade a Humennom. Prioritne sa v nich zameria na preočkovanie vakcínou AstraZeneca. V sobotu 24. júla pritom umožní čakateľom na druhú dávku tejto vakcíny zaočkovanie aj bez nutnosti registrácie. K dispozícii má spolu jej 1 200 dávok. „Apelujeme na ľudí, ktorí čakajú na pridelenie termínu na preočkovanie zmienenou vakcínou alebo sú doteraz bez pozývacej SMS, aby túto možnosť využili a prišli sa najbližšiu sobotu preočkovať. Urobili sme maximum a sprístupnili sme druhé očkovanie vakcínou AstraZeneca až v troch centrách, ďalšie termíny už nemusia byť dostupné,“ upozornil predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Preočkovanie vakcínou AstraZeneca bude v sobotu 24. júla realizované vo VKOC Prešov na Okružnej ulici, a to v čase od 08.00 do 17.00 hod. s celkovou alokáciou 600 vakcín. V rovnakom čase prebehne taktiež v popradskom centre na Kukučínovej ulici (300 vakcín) a od 8.00 do 12.00 hod. aj v centre na Komenského ul. v Humennom (300 vakcín). V nedeľu 25. júla sa bude vo VKOC v Humennom aplikovať i vakcína Pfizer/BioNTtech (300 vakcín). Centrá v Starej Ľubovni a Bardejove ostávajú počas najbližších dní zatvorené.

V teréne sú aj naďalej krajské mobilné očkovacie jednotky. V aktuálny očkovací turnus (23., 25. a 30. júla) vyočkujú spolu 910 vakcín proti koronavírusu, a to v troch spoločnostiach: Garrett Motion Slovakia Záborské, Bukóza Holding Hencovce a Tesla Stropkov, ako aj v ôsmich lokalitách kraja. Konkrétne sprístupnia očkovanie starším a imobilným v obciach a mestách Zbudské Dlhé, Zámutov, Čičava, Spišské Bystré, Kravany, Rafajovce a individuálne v mieste bydliska záujemcov v Poprade a Vranove nad Topľou.

Župa taktiež zrealizuje ďalšie hromadné očkovanie bez nutnosti registrácie v obchodnom dome. Po úspešnom pilotnom očkovaní v nákupnom centre Eperia v Prešove uplynulú sobotu prebehne na rovnakom mieste očkovanie počas celého nadchádzajúceho víkendu. "Takýto spôsob zaočkovania vnímame ako efektívne a aj pohodlné riešenie. Vďaka ústretovosti a pomoci prešovského obchodného centra ho realizujeme vo vyhovujúcich podmienkach, v
klimatizovaných priestoroch s dobrou dostupnosťou parkovania a ďalších služieb. Minulý týždeň sme videli, že o očkovanie v obchodnom centre je záujem a ľudia ho vítajú. Preto sme sa rozhodli v ňom pokračovať a zrealizovať ho tentoraz počas oboch víkendových dní v sobotu i v nedeľu. Chceme dať možnosť zaočkovať sa všetkým a bez prekážok, ktorí o vakcínu prejavia záujem,“ vyjadril sa k očkovaniu v obchodnom centre predseda PSK Milan Majerský.

Očkovanie v OC Eperia bude prebiehať od 10.00 do 18.00 hod. Pre záujemcov bude k dispozícii jednodávková vakcína Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson v alokovanom množstve najmenej 300 vakcín na jeden deň. V prípade zvýšeného dopytu vie župa zabezpečiť ďalšie vakcíny z prešovského centra.

Zdroj: Daša Jeleňová, PSK

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)