marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Po zdieľaných kolobežkách aj bicykle

Zdieľané bicykle Antik Telecom v Prešove Zdieľané bicykle Antik Telecom v Prešove Radomír Kreheľ

V Prešove začiatkom júla 2021 začala služba zdieľaných bicyklov

Projekt požičiavania bicyklov spustilo mesto Prešov vďaka spolupráci so spoločnosťou ANTIK Telecom s.r.o. Mesto Prešov vyčlenilo financie na jedného zamestnanca, ktorý bude kontrolovať funkčnosť bicyklov a zabezpečovať ich premiestňovanie v rámci mesta tak, aby boli dostupné čo najväčšiemu počtu záujemcov. Spoločnosť ANTIK Telecom bude vykonávať zložité opravy bicyklov, zabezpečí náhradné diely, ako aj funkčnosť, údržbu a rozvoj softvéru. Zmluva na túto službu v našom meste je je platná do konca roka 2021 a v prípade úspechu bude predĺžená aj na ďalšie sezóny. Antik Telecom zároveň pre Prešov pridal aj službu navyše - medzimestský bikesharing. Táto služba zahrňuje možnosť požičať si bicykel v Prešove a nechať ho vo Veľkom Šariši a naopak.

Jednoduchá obsluha

Pred použitím zdieľaných prostriedkov si stiahnite aplikáciu ANTIK SmartWay. Zaregistrujte sa alebo sa prihláste a uhraďte prípadný depozit a dobite si kredit podľa cenníka pre daný produkt.

Po registrácii v aplikácii ANTIK SmartWay odomknete bicykel načítaním QR kódu na riadidlách bicykla. 

Jazdíte kdekoľvek (aj mimo mesta). Podmienkou je bicykel po skončení jazdy zaparkovať na vhodnom viditeľnom mieste, aby nezavadzal na chodníku alebo neblokoval cestu.

Po skončení jazdy zaparkujete bicykel na vhodnom mieste a uzamknete mechanickým potiahnutím páčky na zámku zadného kolesa. Bicykel 1x pípne a v aplikácii uvidíte informáciu, že Váš bicykel bol zaparkovaný na správnom mieste, vrátenie prebehlo úspešne a je pripravený pre ďalšieho záujemcu.

Štartovacie stanovištia v meste Prešov:

Ul. Hlavná, medzi severným parkom a budovou Kolégia
Nám. legionárov, severná a južná časť pozemku
Predstaničný priestor, Masarykova ul., autobusová stanica,
Masarykova ul., železničná stanica,
Ul. 17. Novembra, pri zastávke MHD Vysokoškolský areál,
Sídlisko III, Levočská, pri supermarkete COOP Jednota,
Sídlisko Sekčov, Exnárova ul., medzi BD na ul. Exnárova č. 7 - 9 a ul. Arm. gen. Svobodu,
Sídlisko Šváby, Švábska ul., pred fontánou pri nákupnom stredisku Coop Jednota
Sídlisko III, NS Centrum, vedľa zmrzlinárne, pri zastávke MHD
Sídlisko II, Centrál, vedľa NS Centrál

Cenník

Pri používaní verejných bicyklov platí jednoduchý cenník. Na výber je možnosť, pri ktorej najprv jazdíte a potom platíte, pričom kredit sa vám odčítava z AntikPay peňaženky. Pri tomto variante platí cena 1 € za jednu hodinu jazdy s minútovou tarifikáciou.

Druhou možnosťou je predplatená jazda na 30 dní s maximálnym limitom 30 minút denne za cenu 5 € mesačne. V prípade, že dobu 30 minút prekročíte, cena je 1 € za hodinu s minútovou tarifikáciou. Táto možnosť je ideálna napríklad na cesty do práce.

Poslednou možnosťou je celosezónna ponuka za 30 €, kde môžete jazdiť denne až 1 hodinu. Po presiahnutí denného limitu aj v tomto prípade platí tarifa 1 € / hod. s minútovou tarifikáciou.

 

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.