marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Spúšťa tiež očkovanie vakcínou Johnson&Johnson

Prešovský samosprávny kraj (PSK) pokračuje v očkovaní vo svojich veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC). Okrem dospelých prvýkrát podá vakcínu aj deťom od 12 do 15 rokov. Záujemcov zaočkuje aj jednodávkovou vakcínou Johnson&Johnson.

Vo VKOC Prešov bude kraj očkovať druhou dávkou vakcíny Astra Zeneca v sobotu 10. júla. Pripravených má 2800 dávok vakcín. V nedeľu 11. júla začne centrum očkovať záujemcov jednodávkovou vakcínou Johnson&Johnson. K dispozícii má 3000 vakcín.

VKOC v Poprade má na sobotu 10. júla zakontrahovaných 1200 vakcín od konzorcia Pfizer/BioNTech. Vakcínu proti koronavíru podá dospelým, ale aj zhruba 200 deťom vo veku 12 až 15 rokov. A to za prítomnosti pediatrov. V nedeľu 11. júla je centrum pripravené zaočkovať 1300 záujemcov vakcínami Pfizer/BioNTech.

Bardejovské centrum bude otvorené len v nedeľu 11. júla. V tento deň má v pláne zaočkovať ešte prvou dávkou vakcíny Sputnik 500 záujemcov. Tí sa museli prihlásiť na podanie tejto vakcíny do konca júna.

Počas týždňa bude prebiehať očkovanie vo VKOC Stará Ľubovňa. V utorok 13. júla tu plánujú zaočkovať druhou dávkou Astra Zeneca 250 ľudí, v stredu 14. júla rovnaký počet. Jediné centrum, ktoré zostáva tento týždeň zatvorené, je VKOC Humenné.

V očkovaní pokračuje aj výjazdová očkovacia služba (VOS) PSK. V piatok 9. júla navštívi Novú Lesnú, v sobotu 10. júla sa presunie do obcí v okrese Stropkov - Bžany, Brusnica, Veľkrop, Potôčky, Vojtovce a Korunkova. V rovnaký deň navštívi VOS aj imobilných ľudí v Kežmarku priamo v domácnostiach.

V nedeľu 11. júla zaočkuje výjazdová služba ľudí v Štrbe, Malej Domaši a Žalobíne. V pondelok 12. júla navštívi imobilných v Prešove a Fulianke v domácom prostredí. V utorok 13. júla sa presunie do Sabinova.

Prešovský samosprávny kraj doposiaľ zaočkoval prostredníctvom svojich veľkokapacitných očkovacích centier a výjazdovej očkovacej služby takmer 170-tisíc ľudí.

Zdroj: Lea Heilová, PSK

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.