marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V chránenom národnom parku, prepichol pneumatiky

Foto: ilustračné Foto: ilustračné Autor: Radomír Kreheľ

Vozidlá a ešte raz vozidlá

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Vznesené obvinenie z uvedeného trestného činu bolo hneď dvom mladým mužom a to vo veku 19 rokov, pochádzajúcich z obce Spišské Hanušovce.

S vozidlom po chránenom národnom parku
Začiatkom apríla tohto roku, podvečer, obaja bez oprávnenia s osobnými vozidlami vošli a následne aj zotrvali na trvale trávnatých pozemkoch v katastrálnom území mesta Spišská Stará Ves, lokalita Šibeničná hora. Išlo o protizákonné konanie, nakoľko daná lokalita je súčasťou ochranného pásma národného parku PIENAP, kde platí 2. stupeň ochrany zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny. Obvineným mladíkom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Prepichol pneumatiky
Páchateľ v nočných hodinách zo 06.07.2021 na 07.07.2021 vošiel cez uzatvorenú ale neuzamknutú bránku na pozemok jedného z rodinných domov v obci Gerlachov.
Pristúpil k osobnému motorovému vozidlo zn. KIA a tenkým predmetom prepichol všetky štyri pneumatiky. Majiteľka vozidla škodu vyčíslila na 290,-Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Kurov začal trestné stíhanie pre prečin porušovanie domovej slobody spáchaný v súbehu s prečinom poškodzovanie cudzej veci. Zákon stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.