marec 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Očkovanie vo výrobných firmách

Výjazdová služba začína očkovať vo väčších výrobných firmách

Kraj najbližší víkend očkuje vakcínami AstraZeneca, Pfizer/BioNTech a Sputnik V. Otvorí všetkých svojich päť veľkokapacitných očkovacích centier. Mobilné jednotky vyočkujú 1 290 vakcín proti koronavírusu v 14 lokalitách, pričom začínajú realizovať aj vakcináciu vo väčších výrobných spoločnostiach v Prešovskom kraji. Veľkokapacitné očkovacie centrá PSK v Prešove, Poprade, Humennom, Bardejove a Starej Ľubovni sú pripravené podať prvú aj druhú dávku vakcíny proti koronavírusu. Pre štyri očkovacie dni v centrách má prešovská župa alokovaných spolu 9 000 vakcín, z toho 5 900 vakcín AstraZeneca 2 100 vakcín od konzorcia Pfizer/BioNTech a 1 000 vakcín Sputnik V.

Prešovské centrum na Okružnej ulici bude otvorené v sobotu 26. júna, kde desať očkovacích tímov preočkuje 2 700 ľudí vakcínou AstraZeneca.

Popradské centrum na Kukučínovej ulici bude očkovať v oba víkendové dni. V sobotu 26. júna vakcínou AstraZeneca (1 200 vakcín) a o deň neskôr 27. júna vakcínou Pfizer/BioNTech (1 300 vakcín), ktorá bude podaná čakateľom na prvú aj druhú dávku tejto vakcíny.

VKOC v Humennom je pripravené vyočkovať spolu 2 000 covidových vakcín. V sobotu 26. júna AstraZenecu v alokovanom množstve 1 200 a v nedeľu 27. júna vakcínu Pfizer/BioNTech v množstve 800 vakcín.

Bardejovské centrum ako jediné z centier PSK vakcinuje Sputnikom V. A to v nedeľu 27. júna, pričom pôjde o nových záujemcov o túto vakcínu. Prvotne bolo pre tento očkovací deň z rezortu zdravotníctva alokovaných 800 vakcín, po náraste záujmu o Sputnik V sa tu bude aktuálne očkovať až tisícka ľudí.

Očkovacie centrum v Starej Ľubovni pokračuje v očkovaní a preočkovaní počas pracovného týždňa. Konkrétne bude očkovať v utorok a stredu 29. – 30. júna, pričom v tento týždeň pôjde o preočkovanie vakcínou AstraZeneca čakateľov na jej druhú dávku (po 400 vakcín každý deň).

Očkovacia stratégia centier prešovskej župy by sa mala v blízkej dobe rozšíriť aj o ponuku očkovania vakcínou Johnson&Johnson. Podľa národnej stratégie je tá určená pre marginalizované skupiny obyvateľov. Kraj však spustí očkovanie touto vakcínou v režime veľkokapacitného očkovania v závislosti od dopytu ľudí, takže by mala byť v centrách dostupná pre všetkých.

V súčasnosti PSK vo svojich centrách neočkuje detských pacientov. Očkovanie skupín 12+ sa v Prešovskom kraji realizuje v nemocniciach v mestách Prešov, Poprad, Humenné a Stará Ľubovňa a taktiež v Poliklinike Sabinov. Všeobecne pred letom a dovolenkami kraj registruje zvýšený záujem zo strany ľudí o vakcínu proti koronavírusu, čo nasvedčujú aj aktuálne čísla registrovaných v čakárni.

Kraj taktiež ďalej pokračuje v očkovaní výjazdovou očkovacou službou. Služba v novom očkovacom turnuse vyráža do terénu v obciach v sobotu 26. júna a pokračuje vo výjazde v pondelok, utorok aj stredu (28. – 30. júna). Zaočkovať, no najmä preočkovať vakcínou Pfizer/BioNTech by mali mobilné očkovacie jednotky 1 290 ľudí, z toho v 1 090 prípadoch pôjde práve o preočkovanie. A to v obciach, mestách a ich okolí: Zbudské Dlhé, Čirč, Plaveč, Ľubotín, Kyjov, Plavnica, Lukáčovce, Závada, Podolinec, Spišská Belá, Kurima, Hažlín, Hlinné a Vyšný Žipov.

O očkovanie prostredníctvom výjazdových jednotiek prešovskej župy prejavili záujem aj väčšie výrobné spoločnosti v kraji. Mobilné očkovacie jednotky už zajtra 25. júna očkujú v prvej spoločnosti, konkrétne v Garrett Motion Slovakia Záborské, kde by malo dostať vakcínu približne 120 ľudí.

Zdroj: Daša Jeleňová, PSK

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.