marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Výjazdová služba očkovala počas troch dní

PSK vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu

Kraj vo svojich očkovacích centrách a prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu. Počas posledného víkendu sa podala prvá alebo druhá dávka proticovidovej vakcíny viac ako 11 800 ľuďom.

Tri veľkokapacitné očkovacie centrá prešovskej župy, a to Prešov, Poprad a Humenné, počas víkendu vyočkovali 10 807 vakcín, z toho šlo v 9 332 prípadoch o podanie jej druhej dávky. Zatvorené ostalo len centrum v Bardejove, z dôvodu nenaplnenia minimálnych kvót, znovu otvorené by však malo byť už budúci víkend. Cez pracovný týždeň od pondelka 21. júna do stredy 23. júna ešte prebieha očkovanie vo vakcinačnom centre v Starej Ľubovni s celkovou alokáciou 1 200 vakcín. Výjazdová očkovacia služba za uplynulé tri dni od piatka do nedele zaočkovala či preočkovala 1 030 ľudí. V teréne je aj počas nasledujúcich dní.

V prešovskom centre na Okružnej ulici prebiehalo v sobotu 19. júna preočkovanie vakcínou AstraZeneca, jej druhú dávku dostalo 2 819 ľudí. V nedeľu 20. júna tu pokračovalo očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech. Jej prvá dávku dostalo 345 ľudí, druhú dávku 2 160 ľudí.

Vo VKOC v Humennom sa v sobotu 19. júna podávala prvá a druhá dávka vakcíny Pfizer/BioNTech, vyočkovalo sa 998 dávok. V druhý víkendový deň sa v centre preočkovávalo vakcínou AstraZeneca (1 218 vakcín). Touto vakcínou prebieha v centre preočkovanie aj dnes 21. júna.

Popradské centrum v sobotu 19. júna realizovalo očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech (1 557 vakcín), o deň neskôr preočkovanie AstraZenecou (1 710 vakcín). Vo VKOC Poprad pokračuje preočkovanie vakcínou AstraZeneca aj dnes s alokáciou spolu 500 vakcín.

VKOC Stará Ľubovňa očkuje počas najbližších troch dní. Na programe je tu v pondelok 21. júna očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech (400 vakcín), v utorok a stredu (22. a 23. júna) preočkovanie AstraZenecou (spolu 800 vakcín).

Výjazdová očkovacia služba PSK v piatok 18. júna očkovala v obciach (individuálne aj v mestách) a ich okolí: Široké a Chminianska Nová Ves (129 vakcín), v sobotu 19. júna Hermanovce, Malý Šariš, Hankovce, Spišská Stará Ves, Haligovce (spolu 462 vakcín), v nedeľu 20. júna Chlmec, Svit, Spišská Teplica, Malcov (spolu 439). Mobilné očkovacie tímy PSK spolu za tri dni podali 1 030 vakcín proti koronavírusu v 11 obciach kraja.

Po pondelňajšej prestávke budú pokračovať v utorok 22. júna individuálne v Poprade, Spišskom Bystrom, Kravanoch, nasledujúci deň v Medzilaborciach v jednodňovom veľkokapacitnom centre a tiež vo Volici, Slovenskej Volovej a Ohradzanoch. Vo štvrtok 24. júna je naplánované vakcinovanie v Terni, Záhradnom, Demjate a Tulčíku, na ďalší deň v Zámutove, kde budú zaočkovaní aj ľudia z Čičavy.

Zdroj: Lea Heilová

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.