marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nový extraligový klub HC 21 Prešov

Foto: HC21 Prešov Foto: HC21 Prešov Autor: Radomír Kreheľ

Do Prešova mieri nový hokejový klub.

Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.

V meste Prešov vzniká nový hokejový extraligový klub s názvom HC 21 Prešov. V metropole Šariša sa tak po 23 rokoch opäť bude hrať najvyššia hokejová súťaž. Jej dejiskom sa od septembra 2021 stane novo zrekonštruovaný zimný štadión. Deklaráciou toho je aj memorandum o spolupráci. „Podpisom memoranda sme urobili ďalší významný krok smerom k štartu dlho očakávanej hokejovej extraligy v Prešove. Zároveň tak chceme vyslať verejnosti jasný signál, že rekonštrukciou zimného štadióna u nás záujem o šport nekončí, naopak hokejový príbeh sa iba začína,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Hokejový klub HC 21 Prešov už pozná aj meno svojho kapitána, ktorým sa stane prešovský odchovanec Marek Zagrapan. Asistentom kapitána bude Ján Sýkora. Trénerom tímu bude Ernest Bokroš.

Mesto Prešov v budúcnosti počíta aj s realizáciou druhej etapy rekonštrukcie štadióna, ktorá bude zahŕňať stavebné úpravy a ďalšie prvky nevyhnutné pre moderný a plne funkčný hokejový stánok. Všetky ďalšie práce na zimnom štadióne však chceme realizovať bez obmedzenia jeho prevádzky.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.