marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné Foto: ilustračné

Jedným z nováčikov 7. ligy ObFZ Prešov bude od budúcej sezóny TJ Sokol Jakubova Voľa.

Klub zo 65-ročnou históriu oslavuje iba druhý postup do vyššej súťaže. K tejto téme sa vrátime o čosi neskôr. Na úvod napíšeme niekoľko riadkov o poslednom vystúpení A mužstva v ročníku 2020/2021.

V domácom zápase „sokoli“ zdolali Drienovskú Novú Ves 6:0, po polčase 6:0. Reálne, hostia boli pre nich ľahkým sústom, veď pricestovali presne toľkí, aby mohli nastúpiť. No keďže sa jeden z nich v priebehu súboja zranil, rozhodca musel stretnutie predčasne ukončiť. „Nepotešilo nás, keď sme videli, že prišli iba siedmi. Chceli sme im vrátiť prehru z prvého kola, vlastne jedinú, ktorú sme utŕžili, no nie za takýchto okolností,“ dal sa počuť autor hetriku Štefan Kolečanský. Jeho brat Šimon sa blysol dvomi presnými zásahmi (v jednom prípade už po niekoľkých sekundách po úvodnom výkope), poltucet lôpt v sieti hostí skompletizoval dve minúty pred prestávkou Patrik Pigula. Pre zaujímavosť sme chceli vedieť, na koľko gólov si súrodenci Kolečanskí v tomto zápase navzájom prihrali. „Zhodne ja jemu a on mne na jeden. Ďalšie asistencie si pripísali Juraj Kanuščák, Branislav Dlugoš a Slavomír Guzy.“ Náš spolubesedník, rovnako ako jeho mladší brat, hokejovou terminológiou povedané, si pripísali do štatistík po dva body. Avšak, ako sám vraví, mohol aj viac... „Nepremenil som dva nájazdy a aj Šimon dvakrát nepochodil vo vyložených príležitostiach. Brvno trafil zo štandardnej situácie B. Dlugoš. Platí, že keby Drienovská nemala v bráne Tadeáša Hatoka, možno by inkasovala aj desiatku,“ myslí si autor spolu štyroch hetrikov v jeho seniorskej kariére a s desiatimi gólmi najlepší strele Jakubovej Vole v tejto sezóne.

Oslovili sme aj prezidenta TJ Ondreja Pigulu, ktorý si zaspomínal na nepríjemné prekvapenie v úvodnom meraní síl jesene 2020. „Prehrali sme v Drienovskej Novej Vsi, kládli sme si otázky prečo, keďže bolo mužstvo skúsené a navyše doplnené niekoľkými vhodnými hráčmi.“ Z nečakanej porážky sa však rýchlo otriasli, hneď v nasledujúcom dueli si napravili reputáciu i chuť na futbal. A potom aj v ďalšom...

„Zlomové bolo víťazstvo v Ruskej Novej Vsi a neskôr domáci úspech nad dovtedy dominantnou Sviniou. Išlo o veľmi kvalitný zápas s dôležitými bodmi pre nás. Od tohto momentu sme začali skromne rozmýšľať nad postupom. Pohoda v kolektíve sa zväčšovala úmerne s povinnými víťazstvami a zakopnutiami našich prenasledovateľov. A potom prišla neželaná pauza – v čase, keď sme boli v top forme. Nasledovalo nekonečné čakanie na reštart súťaží, po ňom sme sa bez jediného prípravného opäť pomaly rozbehli a všetko zakončili postupom. Po sobotňajšom dueli bolo potešením pozerať práve na radosť bývalých hráčov. Ďakujeme za podporu im aj všetkým fanúšikom. Predovšetkým však hráčom za ich výkony, zodpovednosť a obetavosť, trénerovi za vyskladanie super partie, obci a sponzorom za ich podporu a aj okolitým klubom sa spoluprácu. Tešíme sa na siedmu ligu, no je potrebné sa kvalitne pripraviť a ísť krok po kroku tak ako sme to robili doteraz.“ Na záver sme sa nakrátko vrátili k téme v úvodných riadkoch. „Historické míľniky futbalu v našej obci? Nebolo ich veľa, vlastne len jeden. V sezóne 1974/1975 sa nám podarilo vyhrať štvrtú triedu a hneď o rok vypadnúť z tretej triedy,“ dodal na záver O. Pigula.

Zdroj: Ján MIROĽA

Naposledy zmenené štvrtok, 17 jún 2021 13:26

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.