marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné Foto: ilustračné Autor: Radomír Kreheľ

35 ročná Jarka, 54 ročná Mária i 42 ročná Renáta

Tieto tri ženy spôsobili spoločnosti zabezpečujúcej dodávku elektrickej energie škodu vo výške viac ako 1.440,-Eur.
Na základe dôkaznej situácie, ktorú vo všetkých troch prípadoch skúmal poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Koškovciach bolo uvedeným ženám vznesené obvinenie z trestného činu krádeže. Každá zo žien vo svojej domácnosti v rozpore so zákonom, uskutočňovala neoprávnený odber elektriny. Z distribučnej siete sa vodičom napojili priamo do elektroinštalácie svojho bytu a energiu, ktorú potom odoberali nebola meraná, teda ani im nebola fakturovaná. S distribučnou spoločnosťou žiadna zo žien nemala uzatvorenú zmluva o pripojení. Tento neoprávnený odber bol v období od októbra roku 2020 do apríla tohto roku. Obvinené dámy sú stíhané na slobode.

Vzali šatstvo z kontajnerov
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kežmarku vzniesol obvinenie z trestného činu krádeže 14 ročnej slečne, 16 ročnému mladíkovi a 22 ročnému mladému mužovi, všetci pochádzajú zo Stráni pod Tatrami. Skutok spáchali formou spolupáchateľstva.
Koncom mája tohto roku popoludní v meste Kežmarok, na Ul. Kuzmányho, vzali šatstvo z kovového kontajnera, ktorý je určený na uskladnenie nepotrebného šatstva. Najstarší z nich pomohol slečne dostať sa do kontajnera a z neho podávala obom kamarátom šatstvo. Išlo o vetrovky, legíny, tričká, svetre, nohavice ako aj iné časti oblečenia.
Takéto konanie je v rozpore so zákonom, ak sa im vina preukáže hrozí im dvojročné väzenie. V prípade mladistvých ide o polovičnú trestnú sadzbu.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.