marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kraj začína s očkovaním Sputnik V

Foto: ilustračné Foto: ilustračné Autor: Radomír Kreheľ

Mobilná jednotka bude vakcinovať vo väzniciach v Prešove a Sabinove

Veľkokapacitné centrá PSK aktuálne realizujú vo zvýšenej miere najmä preočkovanie obyvateľov kraja vakcínami AstraZeneca a Pfizer/BioNTech. V centre v Bardejove sa však tento víkend spúšťa aj pilotné očkovanie vakcínou Sputnik V, ktorou by sa tu malo zaočkovať 800 nových záujemcov. Prešovská župa zintenzívňuje očkovanie prostredníctvom výjazdovej služby. Najbližšie podá vakcínu Pfizer/BioNTech vyše 1 500 ľuďom. Z toho 280 osobám vo väzniciach v Prešove a Sabinove.

Pre najbližšie dni od piatka 11. júna do pondelka 14. júna je pre štyri veľkokapacitné centrá Prešovského samosprávneho kraja, a to Stará Ľubovňa, Prešov, Poprad, Bardejov, alokovaných spolu 7 400 vakcín proti koronavírusu. Z toho ide o 1 800 vakcín od konzorcia AstraZeneca, 4 800 od Pfizer/BioNTech a 800 vakcín Sputnik V. Centrum v Humennom ostáva tento víkend zatvorené.

V centre v Starej Ľubovni sa bude očkovať v piatok 11. júna a v pondelok 14. júna. Počas oboch dní pôjde o očkovanie, resp. preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech. VKOC má k dispozícii po 400 vakcín na každý deň.

Prešovské veľkokapacitné očkovacie centrum bude otvorené len v sobotu 12. júna a ako jediné z krajských centier zrealizuje preočkovanie vakcínou AstraZeneca. Preočkovaných by v tento deň malo byť 1 800 ľudí.

VKOC v Poprade bude očkovať počas soboty 12. júna aj nedele 13. júna. V oba dni pôjde o podanie prvej aj druhej dávky vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech (spolu 2 800 vakcín).

V bardejovskom centre v SPŠ technickej bude v sobotu 12. júna realizované očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech (1 200 vakcín). Prešovská župa zároveň v tomto centre spúšťa pilotné očkovanie vakcínou Sputnik V, a to v nedeľu 13. júna. Z rezortu zdravotníctva má na tento účel alokovaných 800 vakcín. Registrácia pre očkovanie touto vakcínou je otvorená pre obyvateľov 18+ a je možná aj cez náhradnícky registračný systém PSK na portáli www.psk-ockovanie.sk.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Humennom najbližší víkend (12. - 13. júna) nebude otvorené, a to z dôvodu nenaplnenia stanovených minimálnych kvót (čo do počtu registrovaných), ktoré sú potrebné pre jeho prevádzku.

Počas štyroch dní (od 12. do 14. júna a 18. júna) by mala krajská mobilná očkovacia jednotka podať vakcínu Pfizer/BioNTech až 1 280 ľuďom nad 60 rokov a ŤZP, a to v 11 lokalitách - Jasenov, Zborov, Lendak, Kežmarok, Drienov, Ličartovce, Kapušany. Gregorovce, Radvaň nad Laborcom, Široké a Štrba. V jednotlivých obciach bude výjazdová očkovacia služba podávať druhú dávku vakcíny Pfizer/BioNTech, v prípade Kežmarku pôjde aj o individuálne očkovanie nových záujemcov o očkovanie.

Výjazdová očkovacia služba PSK bude v utorok 15. júna a v stredu 16. júna očkovať aj v rámci Zboru väzenskej a justičnej stráže SR, a to približne 20 zamestnancov a takmer 260 odsúdených a obvinených vo väzniciach v Prešove a v Sabinove.

Zdroj: Daša Jeleňová, PSK

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.