Vytlačiť túto stránku

Známy fotograf to už nevydržal

Fotograf Viktor Zamborský nafotil sídliskovú trávu Fotograf Viktor Zamborský nafotil sídliskovú trávu Foto: screenshot facebook

Neraz prešovské tribúny skandovali: "Viktor foto, Viktor foto!"

Známy prešovský fotograf pohľad na naše nepokosené sídliská nevydržal a vybehol ich nafotiť. Fotografie zverejnil na svojom facebookovom profile s komentárom: "Je jún a takto vyzerajú ihriská pre deti aj lavičky na oddych na Sídlisku 3. Žihľava aj tráva dosahujú takmer meter a aj v okoli škol... ".

Foto: Viktor Zamborský - facebook

Komentáre pod jeho príspevkom len tak pribúdali:

- "Dík za fotky....je to katastrofa. Pani primátorka by sa mala prísť aj tu pozrieť....kde sa nič nedeje....",

- "Ľudia to nevydržia a pokosia si!...a na toto sa spolieha!"

- "Udržiavanie poriadku a čistoty v meste patri medzi zakonne a prvorade povinnnosti (nie ulohy ale povinnosti) mesta...kosenie do týchto cinnosti patrí tiez..Ale netreba zúfať.. obyvatelia mesta staracaju nervy a kosia aby sa ich deti mali kde hrať.. OK. Obcianska aktivita je fajn ale nema prioritne suplovat ulohu samospravy. A ak ano potom nam naozaj vedenie mesta a uradnici nie su potrebni. Nech odidu..a my si budeme kosit, odhrnat sneh, zabezpecime odvoz odpadu.. cestny fond by sme uz mali urcite vyspraveny tiez  p.s. otazka na p. Primátorku..kolko krat rocne si kosite svoju zahradočku? Tiez tam udrziavate lúčny porast (teda buriny) do vysky dospelého chlapa?

Aj verejná skupina Prešov s aktuálne 12.800 členmi sa venovala otázke kosenia. Vtipné komentáre by ste už ťažko hľadali. https://www.facebook.com/groups/348362765191533

Foto: screenshot fb

Pritom minimálne úsmevne vyznieva archívny príspevok na oficiálnej stránke mesta: "Ak ste súťaživý typ a myslíte si, že práve tá vaša predzáhradka, balkón či okolie domu je najkrajšie v Prešove, určite sa zapojte do súťaže, ktorá vám môže zviditeľniť váš životný priestor a navyše, súťažíte o zaujímavé ceny." mesto ďalej pokračuje: "... pozitívom je podpora obyvateľov mesta na podieľaní sa estetizácie a vytváranie krajšieho a oku lahodiaceho verejného priestoru." 

V závere uvádza informáciu:

Súťaž je určená pre obyvateľov, ktorí bývajú v rodinných domoch a obytných domoch na území mesta Prešov
Pri úpravách okolia bytových domov sa pritom nesmú svojvoľne vysádzať a presádzať stromy a kry
Sadiť sa smú iba kvetiny a bylinky
Rastliny nesmú byť invázne
Neodporúčame vytváranie rôznych obrúb, ktoré by sťažovali kosenie trávnikov

Kosbu verejnej zelene na území mesta majú na starosti zamestnanci Technických služieb mesta Prešov, a. s. V meste Prešov sa kosba verejnej zelene realizuje počas roka trikrát.

Zdroj: fb, stránka mesta Prešov, Autor: Radomír Kreheľ

 

 

 

Naposledy zmenené štvrtok, 03 jún 2021 09:32

Najnovšie od Televízia TV7