Vytlačiť túto stránku

Rozhodne sa dnes?

Foto: ilustračné Foto: ilustračné Autor: Radomír Kreheľ

Značka 1. FC Tatran to má pred dnešným rokovaním valného zhromaždenia nahnuté.

Dnes sa možno rozhodne o 123 - ročnej futbalovej značke v meste Prešov. Valné zhromaždenie by malo mať totiž na stole dnešného (1.6.2021) rokovania bod "ukončenie športovej činnosti". I keď je mesto Prešov menšinovým akcionárom (8,7 % akcií) v obchodnej spoločnosti 1. FC TATRAN, a.s. ešte v lete 2020 vedenie mesta Prešov a časť mestských poslancov deklarovali zámer pomôcť mládežníckemu futbalu a zachrániť futbalovú akadémiu, v ktorej hrajú deti a mládežníci. Ako sa píše na stránke mesta(22.2.2021): "Zhodli sa, že účinným riešením môže byť odkúpenie väčšinového podielu v obchodnej spoločnosti 1. FC TATRAN, a.s. Predseda predstavenstva spoločnosti Ing. Miroslav Remeta sa zúčastnil rokovania na mestskom úrade, na ktorom ponúkol predaj podielu akcionára FUTBAL TATRAN, s.r.o. v objeme 86,96% v spoločnosti 1. FC TATRAN, a.s. v prospech mesta Prešov za 1 euro. Zástupcovia vedenia mesta Prešov a časť mestských poslancov na jeho ponuku reflektovali. Radnica následne postupovala podľa platného uznesenia mestského zastupiteľstva, v zmysle ktorého je potrebný právny a ekonomický audit spoločnosti, pred odkúpením podielu."

„Môžem potvrdiť, že mesto Prešov malo vážny záujem odkúpiť akcie spoločnosti 1. FC TATRAN, no vyzerá to tak, že úmysel pána Remetu odpredať nám tieto akcie nebol úprimný alebo má táto spoločnosť dôvod niečo skrývať. Situácia je vážna. O to viac sa chceme sústrediť na výstavbu nového futbalového štadióna a hľadanie iných možností pre obnovenie futbalu v meste,“ uviedla pre mestskú stránku primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Facebooková stránka Za šport v meste Prešov (2280 sledovateľov) a následné zdieľanie Michaelom Mikloškom do verejnej skupiny Prešov (12.800 sledovateľov) oznámili znenie výzvy valnému zhromaždeniu 1. FC Tatran: 

Foto: Michael Mikloško pred Mestským úradom v Prešove, Zdroj: Facebook

"Na spoluprácu treba dvoch..."
Dnes sa má rozhodnúť o osude najstaršieho futbalového klubu na Slovensku. Všetky karty má v rukách majoritný akcionár M.Remeta, ktorý sprostredkovane cez cyperskú firmu vlastní 86% akcií spoločnosti 1. FC Tatran. Výnimočnú situáciu sme konzultovali dnes ráno priamo s primátorkou mesta Prešov Andrea Turčanová , ktorá vyhovela našej žiadosti o stretnutie. Rokovania sa zúčastnili zástupcovia fanúšikovskej skupiny Ultras aj iniciatívy priateľov futbalu FC Tatran Prešov - Nie je nám to jedno a ja ako športový aktivista Za šport v Prešove. Pozitívne vnímame, že mesto má záujem o pokračovanie 123 ročnej tradície prešovského futbalu. S majiteľom klubu sa snažilo uzavrieť dohodu, no dosiaľ boli všetky pokusy neúspešné. Aj napriek tomu veríme, že pre zachovanie značky FC Tatran obe strany dokážu nájsť spoločnú reč. Prvý krok musí ale urobiť majoritný akcionár, ktorého otvoreným listom žiadame o stiahnutie bodu "ukončenie športovej činnosti" z programu dnešného valného zhromaždenia. Doručíme ho aj osobne dnes o 15.00 na Čapajevovu ulicu do sídla firmy Dúha. Ak je šanca zvrátiť rozhodnutia kompetentných a zabrániť zániku futbalu v meste, treba konať. Všetci, ktorým záleží na osude Tatrana Prešov, príďte podporiť tento akt svojou účasťou. Vidíme sa na mieste.
Jedine Tatran



Médiám bolo doručené aj oznámenie o tlačovej konferencii po valnom zhromaždení 1. FC Tatran na štadióne 1. FC Tatran Prešov na Čapajevovej ulici č. 47 v Prešove. 

Zdroj: FB

 

Naposledy zmenené utorok, 01 jún 2021 12:53

Najnovšie od Televízia TV7