marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Spílené borovice, jablone a mladá vodička jazdila zo strany na stranu

25 ročná Mária z Prešova bola obvinená z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove.
Hodinu po polnoci dňa (06.05.2021) Mária viedla osobné motorové vozidlo zn. Fiat po Ul. Pod Táborom v Prešove. Policajná hliadka si vozidlo všimla, nakoľko jazdilo zo strany na stranu a následne ho aj zastavila. Vodička bola podrobená kontrole, dychová skúška bola ale u nej pozitívna, dosiahla hodnotu takmer 2,5 promile! Mária bola obmedzená na osobnej slobode a bola umiestnená do cely policajného zaistenia. Ostáva na zmyslení, či mladá vodička si uvedomila možné dôsledky takého nezodpovedného konania.

Spílené borovice a jablone
V dobe od 12.03.2021 do 15.03.2021 neznáma osoba v rozpore s ustanovením zákona o ochrane prírody a krajiny, na 2 parcelách v katastrálnom území obce Batizovce vyrúbala 9 stromov.
Išlo o 7 kusov Borovice lesnej a 2 kusy Jablone domácej. Stalo sa tak bez súhlasu a vedomia majiteľa predmetných parciel ako aj bez potrebného súhlasu príslušného orgánu ochrany prírody. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru
v Poprade na základe týchto skutočností začal trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovanie ochrany stromov a krov. Dôkazná situácia umožnila vyšetrovateľovi z uvedeného trestného činu vzniesť obvinenie konkrétnej osobe a to miestnemu 46 ročnému mužovi. Obvinený muž svojím konaním spôsobil ekologickú ujmu na predmetných drevinách vo výške takmer 14.000,-Eur a majetkovú škodu majiteľovi pozemku vo výške viac ako 3.000,-Eur. Obvinený Batizovčan je momentálne stíhaný na slobode, ak sa mu ale vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky.

Zdroj: KRPZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.