marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: Viktor Zamborský Foto: Viktor Zamborský

Napriek prehre Tatran postúpil do štvrťfinále súťaže, keďže vo včerajšom úvodnom meraní síl zvíťazili nad rovnakým protivníkov až o 12 gólov 40:28 (21:16) a v súčte tak boli lepší o sedem presných zásahov. 

Oproti prvému zápasu chýbalo zápasu potrebné tempo, ale aj góly. Kým v utorok ich padlo až 68, o deň neskôr ani 50. Tatran síce v úvode viedol, ale hostia rýchlo prevzali vedenie, ktoré už z rúk (s jednou výnimkou) až do konca nepustili. Využívali najmä množstvo technických chýb, ktoré trestali z rýchlych protiútokov. Viedli aj o sedem gólov, Tatran ale zdramatizovanie boja o postup nepripustil a napriek prehre sa môže tešiť na dva súboje o postup do Final 4.

2.osemfinále: Tatran Prešov - Vojvodina Nový Sad (Srb.) 22:27 (11:15)

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Rábek 6/3, Santos 3, Pacheco 2, Fech, Linhares 5, Rečičár 3, Kravčák, Fižuleto 2, Grzentič, Hernandez, Carapkin 1.

Najviac gólov súpera: Šotič 7/2, Kovačevič 6, Milič, Radenovič a Rogan po 3, 7-metrové hody: 3/3 – 4/2, vylúčenia: 2:2.

Priebeh: 2:0, 2:3, 3:5, 5:5, 6:9, 10:9, 10:12, 12:15, 14:19, 15:21, 16:23, 20:23, 20:25, 22:26.

Tatran začal dvoma gólmi Pacheca a Santosa, no hostia kontrovali trikrát a po 8. minútach sa vypracovali náskok 5:3. Tatran síce vyrovnal, aj naďalej však kopil technické chyby a zo stratených lôpt ho súper trestal. Sťaženú situáciu hráčom na oboch stranách navyše priniesla pokazená časomiera. Po timeoute trénera Golužu v polovici prvého polčasu síce zelenobieli šnúrou štyroch gólov otočili zo 6:9 na 10:9 v 21. minúte. To ale bolo naposledy, čo v zápase viedli. Hostia do konca polčasu pridali šesť gólov, zatiaľ čo Tatran jediný.

V druhom polčase sa výsledková tabuľa spamätala, domáci hráči však nie. Rečičár síce znížil z brejku na 14:17, no náskok súpera začal narastať. V 48. minúte dosiahol vrchol, keď Vojvodina vyhrávala o 7 gólov 23:16. Ďalej ju už ale zelenobieli nepustili. Naopak štyrmi gólmi v rade sa dostali opäť na trojgólový rozdiel. Do záverečnej desaťminútovky vstúpili Prešovčania s päťgólovým mankom a na tom sa napokon až do konca nič nezmenilo.

Štvrťfinále nadnárodnej SEHA Gazprom ligy, v ktorom sa Tatran stretne s ukrajinským Motorom Záporožie, sa uskutoční až koncom augusta. Do konca tejto sezóny tak čaká hádzanárov Tatrana už iba finálová séria domácej Niké handball extraligy. V prvom zápase sa v sobotu 8. mája o 18. hodine predstavia na vlastnej palubovke v Tatran handball aréne. Druhý zápas je na programe v stredu 12. mája v Považskej Bystrici a tretí v sobotu 15. mája opäť v Prešove. Séria a hrá na tri víťazné zápasy.

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „V prvom rade gratulujem Vojvodine k víťazstvu. Každý zápas je nový zápas. Očakávali sme, že súper bude hrať obranu 5:1, čo sme aj videli počas celého zápasu. Urobili sme ale 6-7 technických chýb, z ktorých oni dali 5-6 kontra gólov. Každý chyba, ktorú sme urobili v prvom polčase bola individuálna. V dnešnom zápase mali naši chlapci možnosť vidieť, že aj keď sme v prvom zápase vyhrali o 12 gólov, že môžu iba prísť na palubovku a vyhrajú zápas. Vždy keď nastúpiš do zápasu, musíš chcieť byť lepší. No také chyby, ktorých sme sa dopúšťali po 15 sekundách, to proste nefunguje. Na druhej strane je dobré, že sa to stalo teraz, aby chlapci pristáli oboma nohami na zemi. Pretože v sobotu nás čaká dôležitý zápas s Považskou Bystricou.“

Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „S dnešným výsledkom nie sme spokojní. Po tom včerajšom komfortnom náskoku sme upozorňovali chlapcov, že dnes nás čaká druhý polčas tohto play-off a treba k tomu pristúpiť maximálne zodpovedne, bez ohľadu na to, že v sobotu začína finále. Žiaľ, hostia absolútne zaslúžene v tomto zápase zvíťazili. Prekypovali energiou počas celého zápasu, boli agresívni v obrane. My sme boli statickí, z čoho pramenili chyby, ktoré sa kopili. Súper to trestal ľahkými gólmi. Určite s tým teda nemôžeme byť spokojní. Jedna vec je postúpiť a splniť si cieľ, ktorí sme si zadali, ale neteší nás táto výsledková škvrna. Teraz sa musíme zodpovedne pripraviť na sobotný zápas a celú finálovú sériu. Imperatív je nepodceniť Považskú Bystricu ani na sekundu a zodpovedne všetky tri zápasy zvládnuť.“

Oliver Rábek, kapitán Tatrana: „Napriek postupu sú pocity po dnešnom zápase zlé. Súper dnes vysunul obranu 1:5 na ľavú stranu a my sme zabudli hrať hádzanú. Celý zápas sme si na vysunutú obranu nevytvorili šancu. Všetko to bolo zo stoja, mŕtve. Už keď sme sa dostali do šance, tak sa nám stalo, že sme ju nepremenili. Potom sme začali prehrávať o 3-4 góly a už sa to nieslo. V polčase sme mali v šatni poradu, povedali sme si čo máme hrať. Chvíľu to vychádzalo a potom znova nič. Opäť vysunuli obranu vyššie a mali sme s tým problém. Urobili sme aj strašne veľa technických chýb a tak neostáva iné, len pogratulovať Vojvodine k víťazstvu.“

Igor Čupryna, brankár Tatrana: „Svoju úlohu sme splnili, ale kým včera to bol dobrý zápas, dnes nám to nešlo. Dostali sme veľa rýchlych gólov, útok bol trápny. Vojvodina naopak dnes ukázala dobrú a rýchlu hádzanú s energiou. Na nejakú únavu sa vyhovárať nemôžeme, všetko je to o hlave. Každý zápas je iný a musíš sa naňho plne sústrediť, aj keby sme prvý zápas vyhrali aj o 30 gólov.“

Zdroj: Tatran Prešov

 

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.