marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na brankársky post hádzanárov Tatrana Prešov prichádza Tilen Leben.

K 25-ročnému Brazílčanovi Marcosovi Colodetimu, ktorý sa vo svojej úvodnej sezóne ukazuje v prešovskej bránke v dobrom svetle, pribudne 24-ročný odchovanec špičkového slovinského klubu Pivovarna Laško Celje Tilen Leben. Do Prešova prestupuje bývalý mládežnícky reprezentant krajiny z tímu MRD Dobova. Brankársky post doplní po odchode Igora Čuprynu, ktorý po šiestich rokoch mení klubové farby.

Ukrajinský rodák Igor Čupryna sa aj vďaka pôsobeniu v Tatrane, popri ktorom získal slovenské občianstvo, dostal až do reprezentačného výberu Slovenska. Po tejto sezóne ale odíde do Ruska. „Igorovi Čuprynovi po sezóne skončila zmluva. Nedohodli sme si podmienky jej predĺženia a odchádza do ruského klubu Donskí kozáci z mesta Taganrog. Po šiestich sezónach, ktoré strávil v Prešove, nemá v Tatrane zatvorené dvere. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Dá sa povedať, že Igor je vo veľkej miere Prešovčanom a je tu doma, tak v budúcnosti sa možno nájde priestor pre jeho návrat. V novom pôsobisku mu prajeme veľa šťastia a úspechov,“ uviedol k odchodu čerstvo 31-ročného rodáka z Odesy generálny manažér klubu Miroslav Benický.

Čuprynu v prešovskej bráne nahradí mladý Slovinec Tilen Leben (nar. 7.1.1997). Klub sa s hráčom dohodol na dvojročnom kontrakte. „Vzhľadom na podmienky, ktoré vieme zabezpečiť a to, čo v danom momente ponúka trh, bol pre nás Tilen najzaujímavejšou opciou. Prešiel si veľmi kvalitnú hádzanársku školu v Celje, ktorého je odchovancom. Ostatné sezóny pôsobí v slovinskej lige, kde aktuálne háji farby mužstva Dobova, s ktorou sme sa stretli pred touto sezónou a plánujeme tím Dobovej privítať aj v Prešove. Tilen má skúsenosti zo slovinskej ligy, kde pravidelne nastupoval. Ide o fyzicky veľmi agilného, dynamického brankára. Veríme, že popri Marcosovi Colodetim, ktorý od svojho angažovania zapadol do koncepcie tímu a v prvej sezóne, dá sa povedať, prevýšil naše očakávania, vytvoríme pripojením Tilena mladú, stále vyvíjajúcu sa brankársku dvojičku. Sú to brankári podobného štýlu, impulzívni a fyzicky dobre stavaní. Veríme, že spoločne budú pre Tatran v budúcich sezónach prínosom,“ privítal Benický v tíme novú akvizíciu.

Tilen Leben (189 cm/88 kg) pozná zo svojho pôsobenia v Celje z aktuálneho kádra Tatrana strednú spojku Lucijana Fižuleta, s ktorým sa opätovne stretne v novom tíme. Ten preňho bude prvým pôsobiskom mimo domoviny, kde okrem spomínaného celku MRD Dobova pôsobil aj v tímoch RK Sevnica a Branik Maribor. Ako ale sám priznal, na Prešov má dobré spomienky zo svojho detstva. „Zhruba päť rokov v rade som sa tu totiž zúčastňoval mládežníckych turnajov a pár zápasov som teda odohral aj v prešovskej aréne. Sledoval som aj vystúpenia Tatrana v európskych súťažiach či SEHA lige a som potešený, že budem súčasťou takého tímu,“ uviedol po podpise zmluvy samotný brankár.

Zdroj: TP

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.