marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: online rokovanie MsZ Foto: online rokovanie MsZ Autor: Radomír Kreheľ

Celoslovensky Mestské zastupiteľstvá zasadajú normálne.

Čoho sa bojíme, boja v Prešove? Prichádza len módna vlna, či za tým niečo iné? Prešov má modernú rokovaciu miestnosť, navyše investoval ďalšie tisíce do úradu na Slovenskej ulici. Oproti dedinským, či menším mestám sme úplne inde, no i tak úrad nedokázal rokovanie poslancov 28.4.2021 usporiadať inak ako online formou. Na internete nájdete rokovania zastupiteľstiev takzvanou normálnou formou, či prezenčne.

22. apríla 2021 sme sa pýtali poslancov na ich názor. Marcela Antolová (poslanecký klub OĽANO a nezávislí): "Samozrejme, je lepšie prezenčne MsZ, ale treba si uvedomiť, že ešte dnes 22.4.2021 bol Prešovský kraj najhorší v počte testovaných na Covid. Takže tie počty sa u nás pozvoľna lepšia. A taktiež dôležitá vec, rokujeme aj 10-12 hodín a sedieť v jednej miestnosti s toľkými ľuďmi, tak dlho (aj keď do 20tej by sa muselo MsZ skončiť pre zákaz vychádzania), nie je ešte zodpovedné. Ak ešte tento mesiac budeme mať on-line formu nikomu tým neuškodíme, práve naopak."

Potom prečo je možné zasadať inde a u nás v Prešove nie? Komu to vyhovuje, svoj názor povedal nezaradený poslanec Martin Eštočák: "Mestskému úradu vyhovuje video (online rokovanie - poznámka autora), mne až tak nie, Slová nemajú až takú váhu, je to komplikovanejšie. My sme v tom našli nejaké výhody, napr. mimika a výrazy viacerých poslancov súčasne, na monitore . :) Čo sa mi nepáči na videokonferencii je to, že je problém s hlasovaním, a ak by sme dnes napadli hlasovania kde poslanci nemohli hlasovať, napr. aj ja, tak prokurátor zruší uznesenia. Je pravda, nič nenahradí osobný kontakt."

Skúste si všimnúť priložené fotografie a porovnať ich s rokovacou miestnosťou v Prešove. Dočkáme sa aj v našom skoro stotisícovom meste toho čo je normálne pre menšie mestá či dediny? 

 

Takto to vyzeralo pred pár dňami na mnohých mestských zastupiteľstvách a máme informácie, že aj na blížiacich sa rokovaniach - foto (screenshot):

 

Video:

Banská Bystrica, 27.4.2021 - trvanie 8 hodín:

Zvolen, 26.4.2021 - trvanie 9 hodín

Levoča, 22.4.2021 - trvanie 7 hodín:

 

 

Autor: Radomír Kreheľ

 

Naposledy zmenené streda, 28 apríl 2021 13:15

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.