marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: NDS Foto: NDS screenshot videa

Pred 6 rokmi pustili do prevádzky projekt Diaľničnej patroly

NDS spustila službu Diaľničná patrola v apríli 2015. V súčasnosti majú strediská správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest k dispozícii 15 vozidiel Diaľničnej patroly. Patrola zasahuje na viac ako 730 km diaľnic a rýchlostných ciest. Vozidlá sú vybavené prenosným dopravným značením, náradím, hasiacimi prístrojmi, prostriedkami na odstraňovanie ropných produktov, kartou pomoci pre motoristov v 13 cudzích jazykoch či balíčkami pre poskytnutie predlekárskej prvej pomoci, ale aj kužeľom s LED osvetlením a LED sadou potrebnou pri zabezpečení vozidla, označení prekážky a potrebe realizovať uzáveru

Počas 6 rokov fungovania odjazdili posádky takmer 13 miliónov kilometrov a spravili 110-tisíc kontrolných okruhov. Opravili 11-tisíc defektov, zasahovali pri 9-tisíc nehodách a požiaroch. Viac ako 54-tisíc motoristov sa cítilo bezpečnejšie vďaka zákrytu Diaľničnej patroly. Kolegovia, najpohodlnejšie si motoristi privolajú Diaľničnú patrolu pomocou GPS lokalizácie, a to jedným klikom v mobilnej apke Pomoc na diaľnici.


Mobilná aplikácia Pomoc na diaľnici
je určená pre privolanie Diaľničnej patroly prostredníctvom volania alebo SMS s lokalizáciou presnej polohy motoristu.

Zaznamenáva aktuálne dopravné obmedzenia priamo z centrálneho operátorského pracoviska bezprostredne po udalosti. Motoristovi ponúka aj možnosti oddychu cez optimálny výber odpočívadiel so službami. Užitočným obohatením dopravných informácií sú turistické atrakcie v rámci celého Slovenska, ktoré môže motorista využiť na svojej ceste.

Všetky potrebné kontakty, aktuálne správy z dopravy a informácie o spoplatnení dopĺňajú celú aplikáciu pre zabezpečenie vyššej bezpečnosti dopravy na diaľniciach.

Linky na stiahnutie:

https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.nds.helponmotorway
https://itunes.apple.com/sk/app/pomoc-na-dialnici/id1068092299?mt=8

Zdroj: ts

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.