Vytlačiť túto stránku

Aj Prešov po dobu 6 týždňov

Foto: ilustračné Foto: ilustračné Autor: Radomír Kreheľ

Predseda Štatistického úradu Slovenskej republiky vydal rozhodnutie o začatí asistovaného sčítania

Predseda Štatistického úradu Slovenskej republiky vydal 21. apríla 2021 rozhodnutie o začatí dosčítavania na zabezpečenie asistovaného sčítania pre SODB 2021. Asistované sčítanie sa bude realizovať na celom území SR od 3. mája 2021 do 13. júna 2021. V uvedenom termíne zabezpečí služby asistovaného sčítania každá obec a mesto SR po dobu 6 týždňov. Rozhodnutie predsedu ŠÚ SR je vydané v súlade so stanoviskom Úradu verejného zdravotníctva SR.

Čo je asistované sčítanie
Jedná sa o asistovanú formu sčítania, pri ktorej na zabezpečenie svojej povinnosti sčítať sa obyvateľovi pomôže mobilný alebo stacionárny asistent.

Pre koho je určené asistované sčítanie
Pre tých, ktorý sa nemohli sčítať samosčítaním z dôvodu, že nemali prístup na internet, nemajú počítač, tablet alebo sa nevedeli elektronicky sčítať počas obdobia on line samosčítania.

Ako sa bude realizovať asistované sčítanie
Samospráva na území miest a obcí zriadila kontaktné miesto alebo miesta. Tu bude k dispozícii technika a stacionárny asistent. Obyvateľ si môže vyžiadať pomoc od stacionárneho asistenta alebo mu stacionárny asistent poskytne počítač, aby sa sčítal sám. Ak sa nemôže dostaviť na kontaktné mieste v čase prevádzkových hodín, môžete si k sebe domov objednať mobilného asistenta a to zavolaním na obec alebo na číslo call centra, ktoré bude zverejnené na stránke www.scitanie.sk. Mobilný asistent spätne kontaktuje telefonicky obyvateľa a dohodne sa na presnom čase, kedy ho navštívi s tabletom doma, aby ho sčítal. Tak na kontaktnom mieste, ako aj v samotnej domácnosti platia hygienicko-epidemiologické opatrenia (rúška, odstupy, použitie ochranných prostriedkov).
Bližšie informácie nájdete v Rozhodnutí, ktoré je zverejnené vo Vestníku vlády, alebo na www.scitanie.sk.

Zdroj: ts

Najnovšie od Televízia TV7