marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Call centrum pre očkovacie centrá

PSK zriadil call centrum pre veľkokapacitné očkovacie centrá

Verejnosť môže využiť štyri telefónne linky. Od piatku 23. apríla sa budú môcť informovať obyvatelia kraja o očkovaní vo veľkokapacitných očkovacích centrách PSK prostredníctvom špeciálnych liniek. V prevádzke budú počas doby očkovania, prešovská linka bude fungovať nonstop.

Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil call centrum pre svoje veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC). Rozhodol sa tak urobiť pre množiace sa otázky zo strany verejnosti. Tá sa môže od piatku 23. apríla informovať o očkovaní v krajských veľkokapacitných očkovacích centrách prostredníctvom štyroch telefónnych liniek. „Riaditelia našich škôl, kde veľkokapacitné očkovacie centrá prevádzkujeme, ale aj naši zamestnanci odpovedajú denne na stovky emailov a telefonátov zo strany verejnosti v súvislosti s očkovaním. Chceme ich od toho odbremeniť a zároveň uľahčiť ľuďom prístup k informáciám, na ktoré možno nevedia nájsť hneď odpoveď. Preto sme od dnešného dňa dali do prevádzky telefónne linky a nonstop call centrum, ktoré sa bude výlučne venovať otázkam súvisiacim s očkovaním v našich veľkokapacitných centrách. Som presvedčený, že táto služba pre občanov nájde svoje využitie,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Do veľkokapacitných očkovacích centier PSK sa môžu občania dovolať v dobe očkovania od 7.00 hod. do 19.00 hod. Pre VKOC Prešov je zriadená linka 0902 988 406, pre VKOC Humenné linka 0902 988 407, pre VKOC Poprad linka 0902 988 408 VKOC a pre VKOC Stará Ľubovňa linka 0902 988 410. K týmto linkám pribudne od 1. mája ešte jedna, a to pre VKOC Bardejov 0902 988 409.

Call centrum VKOC Prešov bude prijímať hovory nepretržite 24 hodín, sedem dní v týždni. To znamená, že po skončení očkovania v krajských centrách budú regionálne linky presmerované na tú prešovskú.

Na tento víkend (24. – 25.4) má PSK zakontrahovaných od ministerstva zdravotníctva 6900 vakcín, pričom avizovaných bolo pôvodne len 4466. V Prešove a Poprade sa tak bude očkovať počas celého víkendu, teda v sobotu, aj nedeľu, v Humennom len v sobotu.

Pre Prešov je určených 1900 vakcín na sobotu, rovnaký počet aj na nedeľu. Pre Poprad je určených 1100 na sobotu a rovnaký počet aj na nedeľu. Humenné má k dispozícii na tento víkend len 900 vakcín, preto tu bude očkovanie prebiehať iba jeden deň, a to v sobotu. Očkovanie v Starej Ľubovni sa budúci týždeň (27. – 29.4.) pre nedostatok vakcín neuskutoční.

Zdroj: Lea Heilová, PSK

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.