marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tento tréning precvičí celé tvoje telo. Naučí ťa prebrať súperovi loptu a spracovať každú prihrávku. V závere videa uvidíš kúsok z domáceho tréningu úspešného futbalového útočníka, Roba Boženíka.

Vo futbale sa veci dejú rýchlo. Dobrý hráč je vždy pripravený prebrať loptu súperovi a ovládnuť hru. Nauč sa všetky spôsoby, ako spracovať prihrávku. Použi celé telo a za chvíľu budeš strieľať víťazné góly. Tak ako Robo Boženík, ktorý ti na záver prezradí, ako vyzerá jeho domáci tréning v týchto dňoch.

Vyskúšaj si, ako ti pôjde spracovanie prihrávky vnútornou stranou nohy, vonkajškom chodidla, priamo vo vzduchu či s polobratom pri behu. Dôležité je tiež vedieť spracovať polovysokú alebo vysokú loptu priamo zo vzduchu, napríklad z výkupu brankára cez ihrisko. Zvládneš ju stiahnuť na trávnik rôznymi časťami nohy a tela?

Spracovanie lopty
Spracovanie lopty je herná činnosť, kedy získavame kontrolu nad loptou.
Podobne ako pri prihrávke môžeme ho vykonávať rôznymi spôsobmi a časťami tela.

Hráč by mal ovládať čo najväčší počet spôsobov spracovania lopty. Je to predpoklad pre výber najlepšieho riešenia v hernej situácií.
Od precízneho spracovania lopty vychádza schopnosť hráča / hráčky spájať preberanie lopty s prihrávkou, s obchádzaním, s vedením lopty a so streľbou.
Podľa toho, v akej výške letí lopta, ako sa pohybuje a akú činnosť vykonáva súper, loptu môžeme spracovať 3 rôznymi spôsobmi:
A. preberaním lopty
B. sťahovaním lopty
C. tlmením lopty

- Preberanie lopty je spracovanie všetkých prízemných prihrávok na mieste a v pohybe. Dôležité je, aby hráč včas primerane zodvihol a vytočil nohu, následne krátkym spätným pohybom dozadu prebral loptu.
- Sťahovanie lopty je spracovanie polovysokej alebo vysokej lopty priamo zo vzduchu. Loptu môžeme sťahovať vnútornou stranou nohy, priamym priehlavkom, stehnom, hrudníkom. Sťahovanie lopty vnútornou stranou nohy je ako pri preberaní lopty, len nohou, ktorou loptu hráč sťahuje viac pokrčí a zodvihne podľa výšky letu lopty. Dôležitý je aj odhad hráča, kde lopta dopadne na zem.
- Tlmenie lopty je spracovanie polovysokej alebo vysokej lopty bezprostredne po odraze od zeme. Tlmenie lopty vykonávame chodidlom, vnútornou a vonkajšou stranou nohy.

Viac na https://www.mcdonaldscup.sk/videotreningy/

Naposledy zmenené streda, 28 apríl 2021 08:25

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.