marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na východe sa stále nachádza množstvo munície z druhej svetovej vojny

Na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Ľubotíne sa včera (08.04.2021) popoludní dostavil 39 ročný muž z obce Kyjov. Uviedol, že pri prechádzke po lúke nad touto obcou ho zastihlo husté sneženie, tak si chcel skrátiť cestu domov cez pozemok opusteného domu, kde sa v jeho zadnej časti na chvíľu aj schoval. V dome zakopol o dosku na zemi a všimol si, že sú tam pohodené nejaké náboje, tie pozbieral. Okamžite jeho ďalšie kroky smerovali na policajné oddelenie, kde nález odovzdal. Išlo o 47 kusov streliva o dĺžke 8 cm z roku 1932, strelivo pochádza z obdobia II. svetovej vojny. Nálezcovi boli vydané potvrdenia o odovzdaní zbrane alebo streliva v rámci zbraňovej amnestie.
Polícia pripomína občanom, že 30. apríla tohto roku končí štvrté kolo zbraňovej amnestie, teda do uvedeného dátumu môžu občania beztrestne odovzdať nelegálne držané strelné zbrane a strelivo na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.

V obci Jurková našiel delostrelecký granát
Na linku 158 včera (08.04.2021) podvečer oznámil 30 ročný muž z obce Jurková Voľa, že počas výkopových prác za rodinným domom našiel predmet pripomínajúci muníciu.
Na miesto nálezu bola okamžite vyslaná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Svidník, ktorá miesto zabezpečila až do príchodu krajského pyrotechnika. Ten po prezretí nálezu určil, že ide o muníciu z obdobia II. sv. vojny, konkrétne o 75 mm delostrelecký granát. Pyrotechnik muníciu v priľahlom lese zneškodnil, nakoľko nebola schopná prevozu.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.