marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: Alexander Ernst Foto: Alexander Ernst Autor foto: Radomír Kreheľ

Na post hlavného kontrolóra mesta Prešov kandidovalo 10 uchádzačov.

Štyria z nich svoju kandidatúru stiahli. Alexander Ernst získal v druhom kole tajného hlasovania rovnaký počet hlasov ako jeho protikandidátka Svetlana Pavlovičová. O novom hlavnom kontrolórovi tak musel rozhodnúť žreb. Alexander Ernst nastúpi do funkcie 1. apríla 2021 na šesťročné obdobie. „Chcem nadviazať na prácu, ktorá sa tu už robila. Chcem ísť ďalej, chcem sa viac venovať plneniu prijatých opatrení, pretože to je dôležité. Samozrejme sa chcem pozrieť na zmluvy aké sú vo vzťahu k firmám a či mesto dostáva to, čo si objednalo a za čo platí,“ uviedol novozvolený hlavný kontrolór mesta Prešov Alexander Ernst.

Alexander Ernst pôsobil vo funkcii hlavného kontrolóra do roku 2019, keď ho na pozícii vystriedal Martin Brilla. Pred niekoľkými mesiacmi Martin Brilla predčasne skončil na vlastnú žiadosť.

 

Naposledy zmenené piatok, 26 marec 2021 10:21

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.