marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na domácej palubovke nestačili na srbský tím Metaloplastika Šabac

Ani v druhom zápase základnej časti A skupiny jubilejného 10- ročníka SEHA Gazprom ligy sa hádzanári Tatrana Prešov nedočkali bodového úspechu.  Tatran bol pritom počas prakticky celého prvého polčasu vo vedení. V 13. minúte vyhrával 9:5, ešte do polčasovej prestávky ale hostia vývoj skóre otočili a do šatní išli s najtesnejším náskokom. Hoci domáci stratu v úvode druhého dejstva vyrovnali, súper opäť ušiel na trojgólový rozdiel a aj keď sa Tatran v úplnom závere dostal na dostrel, víťazstvo si už postrážili. Najlepším strelcom zelenobielych bol autor deviatich gólov Oliver Rábek.

SEHA – 2.kolo:

Tatran Prešov – Metaloplastika Šabac 29:31 (15:16)

Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna – Rábek 9/2, Santos 5, Fech, Rečičár 1, Hozman, Michalka 4, Grzentič 3, Hernandez 5, Jaballah 1, Carapkin 1.

Najviac gólov súpera: Vorkapič a Brajovič po 6, Pisarič a Srdanovič po 4, 7-metrové hody: 3/2 – 4/2, vylúčenia: 3:2.

Aj s Oliverom Rábekom, ale bez Brazílčana Pedra Pacheca, ktorého po naprávaní zlomeného nosa čaká zhruba dvojtýždňová nútená pauza, vstúpili hráči Tatrana do svojho prvého domáceho vystúpenia v jubilejnom ročníku SEHA ligy. Úvod duelu priniesol po jednom zahodenom sedemmetrovom hode na oboch stranách, a tak sa o prvý gól postaral v 4. minúte uzdravený krídelník Dávid Michalka. Tatran si v ďalšom priebehu prvého polčasu udržiaval mierne vedenie, ktoré v 13. minúte natiahol na štyri góly (9:5). Ďalšie útoky ale po ich nepresnom zakončení, alebo technických chybách znamenali pomerne rýchle stiahnutie náskoku opäť na najtesnejší rozdiel (9:8), no a po góle hosťujúceho brankára Bomastara cez celé ihrisko bolo v 23. minúte dokonca vyrovnané 12:12, Tatran síce vzápätí kontroval okulahodiacou nahadzovačkou Hernandeza na krídelníka Santosa, lenže v závere polčasu pri vlastnej presilovke Tatran dvakrát inkasoval a Pisarič stanovil polčasový stav na 16:15 pre hostí, pre ktorých to bolo prvé vedenie v zápase.

To navýšili na dva góly hneď po zmene strán, ale Tatran sa dvoma gólmi dotiahol. Za stavu 19:19 však odskočili hostia v priebehu piatich minút domácim na rozdiel troch gólov (20:23) a toto vedenie si v ďalších minútach udržiavali. Aj keď Tatran znížil rozdiel v skóre na dva góly a viackrát mal k dispozícii aj loptu, túto situáciu nevyužil a nedokázal tak dostať súpera pod väčší tlak. Tri minúty pred koncom tak Šabac viedol 29:26, keď sa Hernandez a z rýchlej kontry aj Santos presadili dvakrát po sebe a Tatran v 58. minúte konečne znížil rozdiel na jediný gól (28:29). Lenže po oddychovom čase hostí nedokázala domáca obrana ubrániť Brajoviča (28:30) a keď na gól Grzentiča na začiatku poslednej minúty hry (29:30) odpovedal na druhej strane krídelník Vorkapič (29:31), bolo o víťazstve Metaloplastiky rozhodnuté.

Najbližší zápas čaká zverencov trénera Slavka Golužu už v utorok 16. februára, keď opäť na domácej palubovke Tatran handball arény, tentoraz ale v zápase Európskej ligy, privítajú portugalský Sporting Lisabon. S týmto súperom pred týždňom v Portugalsku prehrali 21:27. Najbližší zápas SEHA ligy je potom na programe o dva týždne, v sobotu 27. februára o 17.45 hod., kedy sa Tatran predstaví na palubovke severomacedónskeho tímu Eurofarm Pelister.

Zdroj: Tatran Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.