marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Testovanie rozšírili pre všetkých

Foto: ilustračné ZŠ Čsl. armády, autor Radomír Kreheľ Foto: ilustračné ZŠ Čsl. armády, autor Radomír Kreheľ

Mesto Prešov sprístupňuje testovanie pre všetkých ľudí

V nedeľu 7.2.2021 sa môže na 8 odberných miestach zriadených mestom Prešov otestovať aj široká verejnosť. Vzhľadom na voľné testovacie kapacity a v snahe vyjsť v ústrety aj ľuďom, ktorí potrebujú na cestu do zamestnania alebo do prírody potvrdenie o negatívnom teste, mesto Prešov ponúka bezplatné antigénové testovanie pre všetkých záujemcov.

V meste Prešov je 7. februára 2021 k dispozícii 8 odberných miest, ktoré sú otvorené v nedeľu od 8:00 do 17:00 s výnimkou prestávky od 12:00 do 12:45. Tieto odberné miesta boli pôvodne zriadené za účelom návratu detí do materských a základných škôl pre tie skupiny obyvateľov, ktorých sa bezprostredne týka prechod na prezenčnú výučbu. Z dôvodu zníženého záujmu o testovanie zo strany niektorých rodičov detí respektíve zamestnancov škôl došlo k uvoľneniu testovacích kapacít. Vzhľadom k aktuálnej situácii sa mesto Prešov rozhodlo sprístupniť testovanie aj širokej verejnosti, no predovšetkým tým ľuďom, ktorí sa v uplynulých dňoch z akýchkoľvek dôvodov nestihli alebo nemohli otestovať.

Odberné miesta v Prešove otvorené v nedeľu 7.2.2021:

1. ZŠ Bajkalská

2. ZŠ Šmeralova

3. ZŠ Mirka Nešpora

4. ZŠ Čsl. armády - Odborárska 30

5. ZŠ Kúpeľná

6. ZŠ Lesnícka

7. ZŠ Šrobárova

8. ZŠ Sibírska

 

Registrujte sa vopred a nečakajte na výsledky na odbernom mieste

Na jednotlivých ZŠ môžu záujemcovia o testovanie využiť registračný systém na antigénové testovanie. Stačí vyplniť registračný formulár na web stránke https://trustoneapp.com/registration/slovakia/ a následne si stiahnuť aplikáciu do smartfónu. Do samotnej aplikácie sa každý užívateľ prihlási pomocou prístupových údajov, ktoré budú zaslané na e-mailovú adresu uvedenú pri registrácii.

Po prihlásení do aplikácie každý užívateľ uvidí svoj vlastný vygenerovaný QR kód, ktorým sa preukáže priamo na odbernom mieste. QR kód umožní pracovníkom na odberných miestach rýchlejšie vybaviť záujemcov o testovanie, vďaka čomu sa skráti aj doba čakania ľudí v radoch.

Výhodou pre všetkých občanov, ktorí sa zaregistrujú na testovanie prostredníctvom aplikácie bude aj to, že nemusia čakať na výsledky svojho testu na odbernom mieste, pretože certifikát s výsledkom nájdu krátko po odbere v elektronickej forme priamo vo svojej aplikácii TrustOne. V prípade potreby si môžu užívatelia odoslať svoj elektronický certifikát z aplikácie priamo na mail vo formáte pdf a pohodlne si ho vytlačiť. Na vyžiadanie dostanete certifikát aj v papierovej forme priamo na odbernom mieste.

Všetkým občanom, ktorí sa už pomocou aplikácie TrustOne zaregistrovali pri skríningovom testovaní v Prešove, ich QR kód v mobile platí naďalej a nemusia registráciu opakovať.

Pre zariadenia s iOS si môžete stiahnuť aplikáciu TrustOne tu:

https://apps.apple.com/nz/app/trustone-app/id1521999925

Pre zariadenia s Androidom si môžete stiahnuť aplikáciu TrustOne tu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tefood.trustone&hl=sk&gl=US

 

Zistite koľko ľudí čaká v rade na jednotlivých odberných miestach

Obyvateľom preto odporúčame, aby si pred príchodom na odberné miesto skontrolovali približný počet čakajúcich na jednotlivých odberných miestach na web stránke www.somvrade.sk, respektíve pomocou nasledujúceho odkazu:

https://www.somvrade.sk/aktualne-pocty-cakajucich/PO

Informácie o počte čakajúcich budú počas celého víkendu aktualizovať naši administrátori. Údaje pridané administrátormi budú farebne odlíšené ako dôveryhodné. Túto možnosť však bude mať aj každá otestovaná osoba. Stačí ak vyplníte čas čakania a počet čakajúcich na vašom odbernom mieste na stránke www.somvrade.sk a pomôžete tak ostatným záujemcom o testovanie.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.