marec 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: autor Radomír Kreheľ Foto: autor Radomír Kreheľ

Aktuálne je spustená 3. fáza očkovania proti Covid 19.

Táto fáza je sprístupnená aj pre osoby s vekom najmenej 75 rokov. Jednotlivé fázy sa spúšťajú otvorením prihlasovania pre príslušné skupiny obyvateľov vo formulári na prihlasovanie v centrálnom objednávkovom systéme na stránke korona.gov.sk. Po vyplnení mena a ďalších povinných údajov, si vyberiete mesto, kde je hneď vidieť či sú ešte voľné kapacity pre očkovanie. V meste Prešov sú už termíny do 5. februára plné, pričom do 17. februára je očkovacie centrum uzavreté. Vo fáze 4 pribudnú aj osoby s vekom najmenej 65 rokov.

Ak ste sa už skôr registrovali, tak očkovacie centrum v Prešove nájdete ľahko, je v monobloku a cesta je vyznačená šípkami. Po vstupe dodržujte pokyny personálu, a na informačnej tabuli. Najprv prejdete kontrolou registrovaných údajov a základnej anamnézy, čím sa posúdi vhodnosť očkovania. Pacient podpisuje informovaný súhlas a dostane potvrdenie o očkovaní na samotné očkovanie. Trvá to 2 až 3 minúty. Po tom sa pacient dostane k zdravotnej sestre na očkovanie do jednej z piatich očkovacích kóji. Následne prejde na odpočívaciu zónu a v nej počká cca 15 minút pod lekárskym dohľadom.

Nezabudnite si so sebou priniesť

občianský preukaz
kartu poistenca
COVID pass
alergici užijú antihistaminiká pred vakcináciou

Ak patríte do jednotlivých fáz, môžete požiadať o očkovanie. Pred očkovaním sa vždy musíte najprv zaregistrovať na očkovanie. O vhodnosti samotného očkovania sa poraďte so svojím obvodným lekárom, ktorý najlepšie dokáže zhodnotiť Váš zdravotný stav.

Zdroj: Radomír Kreheľ

Naposledy zmenené pondelok, 01 február 2021 15:44
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.