marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ušli šesťgólovou streleckou šnúrou

Foto, autor: Viktor Zamborský Foto, autor: Viktor Zamborský

V dohrávanom stretnutí 6. kola Slovnaft handball extraligy zvíťazili hráči Tatrana Prešov nad tímom Sporta Hlohovec o 17 gólov 40:23 (20:10).

Zverenci trénera Slavka Golužu tak úspešne vstúpili do nového hádzanárskeho roka. O víťazstve rozhodli prakticky už v druhej časti úvodného dejstva, počas ktorej súperovi ušli šesťgólovou streleckou šnúrou. Najlepším strelcom stretnutia sa napokon stal Tomáš Rečičár, ktorý zaznamenal 11 gólov. Tatran nenašiel premožiteľa ani vo svojom dvanástom vystúpení v tejto sezóne domácej extraligy a aj naďalej má na svojom konte plný počet 24 bodov. Na čele tabuľky majú zelenobieli osembodový náskok pred druhou Považskou Bystricou. Najbližšie čaká na zverencov Slavka Golužu v nedeľu 31. januára o 13. hodine ďalší domáci zápase SHE, v ktorom v Tatran handball aréne privítajú Agro Topoľčany.

SHE – 6.kolo - dohrávka: Tatran Prešov – Sporta Hlohovec 40:23 (20:10)

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Rábek 4, Santos, Pacecho 4, Fech 2, Rečičár 11, Hozman 1, Michalka 7, Grzentič 7/1, Hernandez 1/1, Carapkin 3.

Najviac gólov súpera: Briatka 10/2, Holdoš 4., T. Mažár a Jankovič po 3, 7-metrové hody: 3/2 – 4/2, vylúčenia: 2:3.

Priebeh: 1:0, 4:1, 7:3, 8:6, 15:7, 17:9, 19:9, 21:10, 23:11, 24:14, 27:15, 31:16, 37:19, 39:23.

O prvý gól Tatrana v novom hádzanárskom roku sa už po polminúte hry postaral Michalka. Domáci sa rýchlo dostali do vedenia 4:1 a neskôr 7:3. Hostia však na konci úvodnej desaťminútovky kontrovali trojgólovou šnúrou a znížením na 6:8. Hralo sa rýchlo a v hre dominoval útok nad obranou, čoho výsledkom bolo veľa gólov na oboch stranách. Za stavu 9:7 pre Tatran si hosťujúci tréner Samuel Mažár zobral oddychový čas, po ňom ale prišla šesťgólová šnúra zelenobielych, ktorí razom získali osemgólový náskok (15:7). Ešte do prestávky potom Tatran dokázal rozdiel zaokrúhliť na dvojciferný.

Hlohovec držal desaťgólový rozdiel v skóre do 37. minúty (24:14), potom sa mu Tatran začal opäť gólovo vzďaľovať. V 50. minúte Tomáš Rečičár svojim desiatym gólom v zápase zvýšil už na rozdiel 16-tich gólov (34:18). Hoci Tatran nastúpil na duel iba s 12-timi hráčmi, z ktorých Santos do zápasu nezasiahol, udržal tempo až do konca. Gólovo sa dokázali presadiť všetci hráči v poli a čerešničkou na torte bol pár sekúnd pred koncom jubilejný 40 gól, ktorým Rábek upravil konečný rozdiel v skóre na 17 gólov.

Hlasy po zápase:

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Bol to náš prvý zápas prakticky po dvoch mesiacoch. Myslím, že sme ho zvládli dobre, aj keď to nebolo ľahké. Mali sme dobré situácie, ale nie som spokojný s počtom inkasovaných zásahov, najmä s príliš veľkým počtom ľahkých gólov. Nemáme príliš veľa času na prípravu na medzinárodné zápasy, ktoré nás čakajú, preto musíme byť maximálne sústredení na tieto duely a to tak v rámci kvalitnej obrany ako aj následných rýchlych útokov zakončených gólmi. Dôležité je, že sa nám vrátili do zostavy Grzentič aj Pacecho. Je vidno, že sú po náročných tréningoch unavení, ale musíme sa pripraviť aj na nasledujúce zápasy.“

Tomáš Rečičár, spojka Tatrana: „V prvom rade sme radi, že sme tento zápas dobre zvládli. Po dlhšom čase sme začali znova hrať a myslím si, že až na pár chýb, ktoré sa vyskytli, to bolo v pohode. Snažili sa do toho dať všetko, pristúpiť k zápasu zodpovedne a myslím, že to vyšlo. Mne určite pomohol aj pobyt na reprezentačnom zraze a dva odohrané prípravné zápasy, preto sa mi do toho teraz išlo ľahšie. Takže môžem byť spokojný.“

Nino Grzentič, spojka Tatrana: „Chcem pogratulovať mojim spoluhráčom k dobrému výkonu a víťazstvu. Bolo pre mňa skvelé po dlhej pauze spôsobenej koronou a zraneniami opäť hrať. Cítil som sa dobre. Možno mi nevychádzalo úplne všetko ako som chcel. Ale som rád, že sme prvý zápas po tak dlhej dobe vyhrali. Potrebujeme takéto zápasy, aby sme sa dostali opäť do formy a aj takýmito stretnutiami sa môžeme zlepšovať a pripravovať sa na náročnejšie zápasy s medzinárodnými súpermi.“

Zdroj:Tatran Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.