marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Miro Haraus na stupni víťazov

Foto: zdroj FB Miroslav Haraus Foto: zdroj FB Miroslav Haraus

Miro Haraus je na stupni víťazov, prvý bronz si odnesie zo slalomu

Paralympíjsky lyžiar Miroslav Haraus, ktorý pochádza z Ľubovca (okres Prešov) získal prvú medailu v tejto sezóne. Na stupeň víťazov sa postavil s náhradným navádzačom.
Svetový pohár vo švajčiarskom Veysonnaz je pre zrakovo znevýhodneného lyžiara úspešný. Miroslav Haraus (33 rokov) sa postavil na stupeň víťazov a pre Slovensko získal bronzovú medailu v slalome. „Predchádzajúce preteky boli pre pandemickú situáciu zrušené a tréningy boli v tejto sezóne taktiež veľmi obmedzené, nemáme natrénované toľko, čo v predchádzajúcich sezónach, ale aj napriek tomu dávame do pretekov všetko a tretie miesto je v tejto sezóne zatiaľ najlepší výsledok,“ hovorí zrakovo znevýhodnený Haraus, ktorý aktuálne štartuje s náhradným navádzačom Martinom Pavlakom.

Slovenskí lyžiari pristupujú k cestovaniu zodpovedne
Pred každou cestou do zahraničia majú za sebou vyšetrenie na COVID-19 a rovnaké vyšetrenie podstupujú aj po návrate na Slovensko. Pre pandemickú situáciu je ťažko predpokladať, kde bude slovenský tím paralyžiarov pokračovať. Preteky vo Švajčiarsku skončia v sobotu 23.januára, kedy sa výprava vráti domov na Slovensko.

Miroslav Haraus
Preteká v kategórii B2 zrakovo znevýhodnení s navádzačom Marošom Hudíkom. Absolvoval už štyri paralympiády: v Turíne sa umiestnil piaty, vo Vancouveri získal dve bronzové medaily, v Sochi jednu striebornú a v PyeongChangu okrem jedného štvrtého miesta v obrovskom slalome vybojoval bronz v Super G a zlato v super kombinacii, čo bol jeho najväčší úspech v športovej kariére. Okrem toho sa zúčastňuje Európskych a Svetových pohárov. V sezóne 2016/2017 obsadzoval prvé miesta v celkovom poradí slalomu a Super G a získal aj veľký glóbus. V roku 2015 bol majstrom sveta v super kombinácii a priniesol si aj jedno striebro a dva bronzy.

Zdroj: ts

Naposledy zmenené sobota, 23 január 2021 10:05
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.