marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Výťažok zbierky putoval do Prešova

Nové monitory dychu však dostanú aj ďalšie slovenské nemocnice.

Od apríla 2019 mali zákazníci spoločnosti KiK možnosť zapojiť sa do verejnej zbierky na nákup monitorov dychu. Ich používanie je jedinou osvedčenou formou prevencie Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat SIDS, preto chce nimi Nadácia Križovatka vybaviť každé lôžko na neonatologických a pôrodníckych oddeleniach vo všetkých nemocniciach na Slovensku. Vďaka spoločnosti KiK poputovalo 10 nových monitorov do Fakultnej nemocnice J.A. Reimana v Prešove.

Verejná zbierka na nákup monitorov dychu prebiehala v predajniach spoločnosti KiK od apríla 2019 do marca 2020. Každý zákazník sa do nej mohol zapojiť ľubovoľnou finančnou čiastkou, ktorú vhodil do zabezpečenej pokladničky v ktorejkoľvek predajni KiK na Slovensku. Každým, aj tým najmenším výdavkom z nákupu, tak mohli zákazníci podporiť peknú myšlienku projektu s názvom „Mamička, dýcham“. „Výťažok verejnej zbierky vo výške 785 EUR sme použili na nákup 10 monitorov dychu, ktoré sme odovzdali Fakultnej nemocnici J.A. Reimana v Prešove. Tým sa však táto zbierka, ktorú organizujeme v spolupráci s Nadáciou Križovatka, nekončí, pokračovať v nej budeme aj naďalej,“ uvádza Martin Šatný, konateľ spoločnosti KiK pre Slovenskú republiku.

Spoločnosť KiK, ale aj samotná Fakultná nemocnica J.A. Reimana v Prešove úspešne podporujú projekt s názvom „Mamička, dýcham“ už niekoľko rokov. „Spoluprácu na vypožičiavaní monitorov dychu máme s Fakultnou nemocnicou J.A. Reimana v Prešove už niekoľko rokov a teší nás, že aj vďaka finančným prostriedkom od spoločnosti KiK sme im mohli odovzdať ďalších 10 kusov monitorov dychu. Veríme, že potrebná pomoc sa tak opäť dostane o kúsok bližšie k tým, ktorí ju potrebujú,“ dodala Táňa Tomasch, riaditeľka neziskovej organizácie Nadácia Križovatka. Všetky predajne KiK na Slovensku sú podľa oblasti priradené k jednej lokálnej nemocnici, do ktorej putujú monitory dychu zakúpené z finančnej zbierky. Vďaka spoločnosti KiK sa tentokrát medzi obdarovanými ocitlo aj ďalších 7 slovenských nemocníc. „Sme radi, že okrem nemocnice v Prešove podporíme aj nemocnicu v Trebišove, v Bratislave – Ružinove, v Myjave, v Liptovskom Mikuláši, v Košiciach, vo Zvolene a v Trenčíne. Teší nás, že môžeme byť súčasťou projektu, ktorý pomáha práve tým najzraniteľnejším a veríme, že všetky odovzdané monitory budú dlho slúžiť nielen novorodencom a mamičkám, ale aj samotnému nemocničnému personálu,“ dodáva Šatný.
Odovzdaním monitorov dychu sa však cesta pomoci mamičkám a bábätkám stále nekončí. Od 1. 5. 2020 je totiž v predajniach KiK spustená nová zbierka, ktorá bude trvať až do 30. 3. 2021.

Viac o projekte „Mamička, dýcham“
Ťažiskovým zmyslom projektu "Mamička, dýcham" je pomáhať vybaviť slovenské nemocnice a ich pôrodnícke a neonatologické oddelenia monitormi dychu Babysense. Cieľom je, aby bolo monitorom dychu vybavené každé lôžko pre novorodencov a dojčatá na Slovensku.
Druhou časťou poslania projektu je zriaďovanie a prevádzka výpožičných miest pri novorodeneckých a pôrodníckych oddeleniach nemocníc, vďaka ktorým si rodičia novonarodených detí môžu pri odchode domov takýto monitor dychu požičať. Doma tak budú môcť pokojne spať s vedomím, že dych ich dieťatka stráži monitor dychu.
Monitor dychu ako jediná účinná pomôcka na prevenciu SIDS
Monitor dychu Babysense je historicky prvým výrobkom svojho druhu na svete. Za 30 rokov svojej existencie prešiel mnohými úpravami a je neustále modernizovaný tak, aby spĺňal náročné klinické skúšky. Ako zdravotnícka pomôcka je registrovaný aj samotným Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv.
Viac o spoločnosti KiK
Spoločnosť KiK Textil a Non-Food s.r.o. pôsobí ako textilný diskont. V súčasnosti prevádzkuje viac ako 3 400 obchodov v Európe, z toho 97 na Slovensku. Prvá slovenská predajňa bola otvorená v roku 2008. Len na Slovensku spoločnosť momentálne zamestnáva 628 osôb. Hlavný sortiment tvorí ponuka oblečenia pre celú rodinu, doplnky, ale aj bytový textil a domáce potreby za výhodné ceny pre každého.

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.