marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: autor Radomír Kreheľ Foto: autor Radomír Kreheľ

Budova mestského úradu na Jarkovej ulici prešla rozsiahlou rekonštrukciou

Mesto Prešov úspešne ukončilo rekonštrukciou budovy Mestského úradu na Jarkovej ulici č. 24, vďaka ktorej sa výrazne zníži energetická náročnosť celého objektu. Investícia bola zrealizovaná s finančnou podporou Európskej únie. Budova Mestského úradu na Jarkovej ulici č. 24 v Prešove dostala nový šat. Obnova bola zameraná na zníženie energetickej náročnosti objektu. „Teší ma, že sa nám podarilo budovu obnoviť s finančnou podporou Európskej únie, ktorá pokrýva až 95% nákladov. Vďaka rekonštrukcii ušetríme značné množstvo energie a prispejeme tak k zníženiu negatívnych dopadov na životné prostredie," uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

V rámci rekonštrukcie bola zateplená celá budova, vymenila sa stará strecha, pribudli nové okná, dvere a klampiarske prvky. Zároveň boli vymenené aj svietidlá a zmodernizovala sa sústava vykurovania. Obnova zahŕňala aj modernizáciu systémov chladenia a osadenie rekuperačnej jednotky.

Foto: autor Radomír Kreheľ

Stavebné práce na objekte zrealizovala firma DAG Slovakia, a.s. Prešov. Celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú 1 211 077,20 eur (vrátane DPH), z toho výška nenávratného finančného príspevku v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia je vo výške 1 150 523,34 eur. Mesto sa na rekonštrukcii podieľa sumou 60 553,86 eur.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.