marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prírodný prostriedok na opicu

Foto: ilustračné, autor Radomír Kreheľ Foto: ilustračné, autor Radomír Kreheľ

Ako zvládnuť záver roka

Záver roka je príležitosťou na oslavy a nadmernú konzumáciu alkoholu a mastných jedál. Následným javom takejto neprimeranej konzumácie je dehydratácia, diskomfort tráviaceho systému a bolesti hlavy, známe ľudovo ako stav po opici. Medzi osvedčené prostriedky na odbúranie takýchto stavov a regeneráciu organizmu patrí svetoznáma minerálna voda Vincentka.

Ako zvládnuť opicu
Podľa zdroja https://www.energy.sk/: ,,Hlavným nežiaducim produktom konzumácie alkoholu je bezpochyby opica. Tá vzniká, keď alkohol prejde metabolizmom a opustí náš organizmus. Opica je teda vlastne odbúravanie alkoholu, pri ktorom telo spotrebováva veľké množstvo vody, vitamíny (hlavne vitamín C) a minerály. Prejavuje sa mnohými nepríjemnými symptómami, ako napr. bolesť hlavy, únava, nevoľnosť vedúca až k zvracaniu, závraty a nechutenstvo. Opica je pre každého z nás individuálna.“ Alkohol spôsobuje v tele zápalové procesy a vyvoláva oxidačný stres. Zvyšuje sa teda produkcia voľných radikálov. Medzi osvedčené rady, ako zmierniť následky pitia alkoholu patrí pitie vody. Pite celý deň dostatočné množstvo vody, nech ste hydratovaní a alkohol vás nezastihne "vysušených". Pite s rozumom, čiže prerušujte konzumáciu alkoholu minerálkou, vodou či nealko nápojmi. Ostanete tak hydratovaní. ,,Pretože väčšina efektov opice sa deje kvôli dehydratácií, vaša opica bude oveľa miernejšia,“ odporúča www.energy.sk.

Prečo práve Vincentka?
Riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., Jan Šumšal k tomu hovorí: ,,Vincentka je vynikajúcim podporným prostriedkom po alkoholových excesoch. Netreba však čakať až na čas po konzumácii. Oveľa spoľahlivejšie je popíjať Vincentku priamo k alkoholu. Najlepšie chutí s kvalitným suchým bielym vínom. Tento osvedčený recept poznajú moravskí vinári a krčmári celé stáročia. Vincentka sa plní do sklenených fliaš už 200 rokov a to umožnilo teritoriálne rozšírenie jej konzumácie. Pri hydratácii a obnovení rovnováhy minerálov v tele robí Vincentka neoceniteľnú službu.“

Ide nato osmoticky
Minerálna voda Vincentka so svojim osmotickým tlakom 634,7 kPa veľmi blíži osmolarite ľudskej krvi, intracelulárnych tekutín, teda vnútornému prostrediu človeka. Pri pití je preto dobre tolerovaná aj vo väčšom množstve, nevyvoláva diskomfort v zažívacom trakte a nepôsobí nepríjemne na slizniciach dýchacích ciest, ak je použitá na inhaláciu ako aerosól. Dobrá znášanlivosť a pozitívny efekt súvisí s koncentráciou, ale aj vzájomným pomerom hlavných katiónov minerálnej vody, kedy na bunkových membránach nevznikajú veľké koncentračné gradienty. Naopak vysoký koncentračný gradient pre chloridové ióny intracelulárne a bikarbonátov extracelulárne uľahčuje difúziu jodidových iónov z minerálnej vody do tkanív. Vincentka je ojedinelá minerálna voda z prírodného liečivého zdroja vyvierajúca v Kúpeľoch (Lázních) Luhačovice. Je to veľmi silno mineralizovaná, jódová, uhličitá minerálna voda hydrogénuhličitan-chlorido-sodného typu, so zvýšeným obsahom fluoridov a kyseliny boritej.

Načo všetko je vhodná
Vincentka svojím obsahom a vyváženosťou minerálnych solí a prvkov umožňuje rozpúšťanie hlienov v dýchacích cestách, žalúdku a črevách. Vincentka je odporúčaná k pitným a inhalačným kúram pri ochorení dýchacích ciest, hlasiviek, pri chorobách látkovej výmeny, vredovej choroby žalúdka, dvanástnika a ich pooperačných stavoch, cukrovke, chronickom zápale pankreasu. Celkovým zložením hypotonickej kyselky s obsahom jodidov priaznivo ovplyvňuje obranyschopnosť v zmysle prevencie chronických bakteriálnych infekcií horných dýchacích ciest, chronickej rinitídy (chronickej nádchy), sinusitídy a chronickej polypóznej nasopharyngitídy. Celoročne i sezóne pomáha aj alergikom.

Vincentka pomáha regenerovať vnútorné prostredie človeka po veľkých stratách potu, ku ktorým dochádza pri ťažkej fyzickej práci, športe, pobyte v horúcom prostredí a horúčkovitých ochoreniach. Vhodná je pre prevenciu zubného kazu u detí v dávke 0,25l / deň. Môže slúžiť pre uhradenie dennej dávky jódu, stačí vypiť 25ml (jeden dúšok). Vincentka obsahuje biogénne prvky ako je lítium, rubídium, cézium, meď, zinok, vanád, chróm, kobalt vo fyziologickom pomernom zastúpení a je vhodná ako prírodný doplnok výživy pre športovcov, deti, tehotné ženy a rekonvalescentov.

Predsa len z univerzálneho využitia Vincentky existujú tri výnimky - pri hyperfunkcii štítnej žľazy pre zvýšené množstvo jódu, pri ochoreniach obličiek a pri opuchoch dolných končatín.

Nepreháňať a správne dávkovať
Niekedy to užívatelia preženú s užívaným množstvom Vincentky, hlavne začiatočníci pri pobyte v kúpeľoch. Potom sa to prejaví napríklad hnačkou, alebo opuchom nôh. Predsa len je to zvyšková morská voda a tá, ako sa všeobecne vie, má preháňacie účinky. Preto sa užíva aj na úpravu metabolizmu pri zápchach (aj preventívne).

Odporúčané denné dávkovanie pre dospelých je 300 ml Vincentky nalačno pred raňajkami a večerou po dobu 21 dní. Odporúčané denné dávkovanie pre tehotné a dojčiace ženy je maximálne 200 ml. Jednorazová dávka na doplnenie iónov vylúčených potom pri ťažkej fyzickej práci a športe je 400-600ml. Na doplnenie dennej dávky jódu sa odporúča 25-30ml. Neodporúča sa prekračovať takto uvedené denné dávkovanie. Pri deťoch a tehotných ženách sa pri pravidelnom dlhodobom pití Vincentky odporúča konzultácia s lekárom.

Komplexný produkt
Vincentka je pôvodom zvyškovou morskou vodou z obdobia treťohôr. Pri svojej púti z hlbín sa zrieďuje presakujúcou podzemnou vodu a prestupom cez horniny obohacuje o vzácne prvky a oxid uhličitý, aké morská voda nemá. Vincentka je tri a pol krát menej slaná ako súčasná morská voda a preto je aj chutná na pitie. Používa v prírodnom stave bez akýchkoľvek úprav, alebo sa z nej pridaním ďalších účinných látok a koncentrovaním prírodných látok odparovaním, vyrábajú ďalšie produkty.

Viac informácií je na www.vincentka.cz.

Zdroj: ts

Naposledy zmenené štvrtok, 17 december 2020 11:15

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.