marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: Galéria Carrafka, autor foto: Radomír Kreheľ Foto: Galéria Carrafka, autor foto: Radomír Kreheľ

Mestská galéria Caraffka predstaví Vianočný salón

V priestoroch Mestskej galérie Caraffka bude od 8. decembra 2020 do 21. januára 2021 sprístupnená výstava VIANOČNÝ SALÓN - DIELO.EU 2020. Prešovská Galéria Caraffka predstaví od 8. decembra 2020 výstavu Vianočný salón. Svojou tvorbou sa v nej predstavujú autori zapojení do virtuálnej galérie www.dielo.eu, zameranej na súčasné slovenské výtvarné umenie, ktorá prezentuje, propaguje a sprostredkováva predaj umeleckých diel. Riadi ju Miroslav Pribiš, organizátor podujatia, v spolupráci s kurátorom výstavy Jánom Bartkom.

Dvadsiati výtvarníci s viac ako päťdesiatimi dielami - maľbami, grafikami a sochami prezentujú rozmanité výtvarné žánre - abstrakciu, figúru, zátišie, krajinu a iné. Rovnako pestré je aj ich štýlové vyjadrenie - realistické i abstraktné, štylizované aj expresívne, spontánne aj konštruované, hravé či špekulatívne. „Dnes, keď verejnosť prijíma v obavách priame ľudské kontakty i kontakty s umením a vytláča ho do online priestoru či virtuálnej podoby, Vianočný salón DIELO.EU 2020 v Caraffke prichádza s obráteným gestom - autori vystúpili z online priestoru, aby vstúpili do reality," uvádza Ján Bartko, kurátor výstavy.

Výstavu si môžu Prešovčania v Mestskej galérii Caraffka pozrieť až do 21. januára 2021.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.