marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vincentka má rozprávky, omaľovánky, hlavolamy a diplomy za statočnosť

Návšteva lekára nemusí byť pre deti stresujúcim zážitkom. Ak ich v čakárni vítajú rozprávky o dinosauroch, omaľovánky, hlavolamy, či diplomy za statočnosť, deti sa môžu zabaviť a ponoria sa do priateľského prostredia, ktoré majú radi. Takéto materiály vytvorila aj akciová spoločnosť Vincentka, ktorá pripravila zábavný program pre deti, ktorý im skráti čakanie u lekára. Hovorí Ján Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a.s.: ,,Cieľom programu je informovať rodičov o zdraviu prospešných vlastnostiach všetkých produktov Vincentky a vychovávať deti hravým a zábavným spôsobom k tomu, aby sa naučili starať o svoje zdravie. Program bol vytvorený v spolupráci s poprednými odborníkmi a špecialistami ORL. Vychádzali sme z toho, že v čakárňach ambulancií detských lekárov je najvhodnejšie zabaviť deti čítaním, či inou zábavnou a hravou činnosťou. Preto vznikli tlačené materiály - rozprávka Ako sa liečia dinosaury, omaľovánka, hlavolam alebo Diplom za statočnosť. Ten dostávajú deti ako odmenu za návštevu ordinácie a pochvalu od lekára.“
Ďalej poukazuje nato, že Vincentka neponúka len svetoznámu zvyškovú morskú vodu pôvodom z treťohôr, ale pod rovnakým menom aj celý rad ďalších výrobkov, ktorých základom je práve prírodná minerálna voda z liečivého zdroja v Luhačoviciach. Vincentka nie je len minerálka, ale vyrába sa z nej celý rad prípravkov, ktoré sú na kvalite minerálky založené, napríklad pastilky, zubná pasta, hydratačný krém, sirup či nosové spreje.

Čo nato lekári?
MUDr. Jiří Skřivan, prednosta detskej ORL kliniky FN v Motole hovorí: "Rovnako ako ostatní kolegovia, ktorí pracujú s deťmi, používam Vincentku rád. Prečo? Vincentka je more a človek pochádza z mora, takže to prostredie je mu prirodzené."
Podobne hodnotí produkty Vincentky aj MUDr. Ivo Šlapák z detskej kliniky ORL vo Fakultnej nemocnici Brno, jeden zo spolutvorcov detského programu: "Deti môžu Vincentku popíjať a tým zvyšovať hygienu v oblasti dýchacích ciest. Odporúčame ju preventívne, ale aj pre deti po operácii nosa a paranosálnych dutín. Vytvorili sme v spolupráci s Vincentkou výchovné materiály, brožúrky a omaľovánky s detskou tematikou tak, aby sa deti hrou mohli s produktmi zoznámiť a potom prijímali využitie Vincentky ako príjemnú záležitosť.“
Dinosaurí maskoti a rozprávka o dinosauroch

Nie je náhodou, že hlavnými hrdinami rozprávky aj maskotov Vincentky sú dinosaurie mláďatá Dino a Dina. Sú z plyšu, ale ich skutočný, živý pradedo sa narodil pred miliónmi rokov v kryštalicky čistej prírode.
,,Na Zemi nežili ľudia, len zvieratá, príroda bola krásna a bohatá.
Voda aj vzduch boli čisté ako z krištáľu, a vôbec bol tu pokoj, život išiel pomaly.
Neboli tu žiadne vírusy a bacily, čo by tie veľké zvieratá hnevali.
V hlbinách prírody liečivá voda, ktorá nám aj dnes zdravíčko dodá.“
Takto sa začína rozprávka "Ako sa lieči dinosaury" inšpirovaná Vincentkou. Príbeh ponúka hneď niekoľko poučení, ale to najaktuálnejšie je, že pomocou Vincentky sa treba chrániť, dbať o prevenciu pred chrípkovým ochorením a posilňovať imunitu.

Tlačené materiály detského programu je možné stiahnuť na: https://www.vincentka.cz

Zdroj: ts

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.