marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, autor Radomír Kreheľ Foto: ilustračné, autor Radomír Kreheľ

Fintice a Malý Šariš budú po novom obsluhovať dve samostatné linky MHD

Dopravný podnik mesta Prešov rozdelí linku č. 21 na dve samostatné linky. Od 1.12.2020 budú autobusy s číslom 21 obsluhovať obec Fintice a autobusy s číslom 23 budú jazdiť do obce Malý Šariš.

Od utorka 1. decembra dochádza v Prešove k úprave cestovných poriadkov vybraných liniek mestskej hromadnej dopravy v Prešove. Zmeny sa týkajú najmä cestujúcich z Fintíc a Malého Šariša, ktorí využívajú linku č. 21. Tá sa totiž rozdelí na dve samostatné linky. 21-tka bude po novom premávať po upravenej trase Fintice – Vranovská – Duklianska – Trojica – Na Hlavnej – Grešova – Fakultná nemocnica – Vranovská – Fintice, pričom obslúži všetky nácestné zastávky. Novinkou bude linka č. 23, ktorá bude premávať po trase Malý Šariš – Levočská –Poliklinika – Trojica – Na Hlavnej – Okružná – Poliklinika – Levočská – Malý Šariš, pričom obslúži všetky nácestné zastávky. Cestovné poriadky týchto liniek sú prispôsobené tak, aby cestujúci z Malého Šariša, ktorí využijú linku č. 23, mohli v centre Prešova prestúpiť na linku č. 21, ktorá pokračuje smerom k fakultnej nemocnici. Na zastávke Trojica majú cestujúci na prestup dostatočnú časovú rezervu 5, respektíve 15 minút, podľa toho v akej časti dňa budú cestovať.

K zmene pristupuje Dopravný podnik mesta Prešov z dôvodu, že súčasná trasa linky č. 21 prechádza cez viaceré kritické dopravné úseky a vyťažené hlavné ťahy v meste Prešov (Vranovská, Šafárikova, Hollého, Levočská), kde sa pravidelne vytvárajú kolóny. V dôsledku toho dochádza k opakovanému meškaniu spojov, ktoré sa prenáša na celú trasu, čím sa enormne zhoršuje presnosť a kvalita poskytnutej služby. Keďže bez dobudovaných obchvatov nedokážeme eliminovať dopravné zápchy v meste, rozhodli sme sa pre rozdelenie pôvodnej linky. Ide o najvhodnejšie riešenie, ktoré iniciovala jedna z dotknutých obcí.

Menšie úpravy odchodov spojov sa od 1.12.2020 dotknú aj liniek 7, 11, 13 a N2.

Cestovné poriadky liniek MHD budú k dispozícii:

→ na označníkoch zastávok MHD (výmena CP sa uskutoční 30.11.2020),

→ na webovej stránke www.dpmp.sk

→ v mobilných aplikáciách MHD Prešov, imhd.sk a Ubian.

Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu momentálne nie je zrejmé, či bude od 1.12.2020 MHD premávať v režime pre prázdniny alebo pre školský rok. Cestujúcim preto odporúčame pravidelne sledovať informácie na stránkach www.presov.sk alebo www.dpmp.sk, alebo na výveskách vo vozidlách MHD a v zastávkových prístreškoch.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.